Pumpe vand ud af vandtønder - med tryk

Hej folkens.

Jeg er den lykkelige ejer af et hus, hvor tidligere ejer har haft 600kvm køkkenhave. Den er pløjet op og vi har anlagt græs i stedet. Nu rammer vi desværre en periode med en del tørke, og derfor vil jeg gerne selv vande plænen for at sikre de bedste vækstbetingelser.

Vi har cirka 15.000 liter vand stående i tønder og andre beholdere, men jeg ønsker på ingen måde at løbe pendul med en vandkande. Så hvad skal jeg bruge for at kunne pumpe vandet op og få vandet plænen?
Den gamle olietank er også blevet renset og er koblet på som regnvandsbeholder. Det skal gerne kunne pumpe vandet herfra og op i de overjordiske beholdere også.

Skal jeg bruge en dykpumpe eller hvordan løser jeg den?

Hej folkens. Jeg er den lykkelige ejer af et hus... Vis hele indlægget
23 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Ja, når bare du husker at købe den rigtige sugeslange (med lukkeventil for enden), den er noget større i Ø-diam. end almindelige haveslanger. 

Jeps, det er en (til)sugeslange endda med lukkeventil i enden. Og ja haveslangen skal nok tilpasses med lidt fittings (adapter) på pumpen.

Mon du har set de her regnvandspumper til tønder 

Har du ikke en mulighed for at skære et hul i olietanken, så du kan droppe en  dykpumpe ned i tanken, så undgår du bøvlet med at skulle spæde pumpen, når du skal bruge den. Hullet skal kun laves en gang, det andet kan du komme ud for at skulle lave hver gang.


fase
Annonce

Hvis du har mulighed for det, så vil en permanent tilkobling absolut være at foretrække. Det skal være let at bruge den "opsparede vand". Hvis det bliver for besværligt, vil du ikke få samme udbytte af dit projekt. Sørg for at finde en pumpe der giver ca. 3 bar, så du kan bruge en vandslange.

Hvis sugerøret er forsynet med bundventil med kontraventil, og pumpen står permanent tilsluttet, skal du ikke "spæde op" for at få gang i pumpen igen.


Søren O

Ja, men den fungerer jo som en dykpumpe. Og den vil jeg ikke kunne få ned i tanken. Den ville være fin at bruge fra beholderne over jorden.

At skære hul i tanken er ikke en mulighed. Den er placeret fantastisk lige under min terrasse. Og så skal jeg bare til at finde en løsning på hullet, så der ikke ryger skidt derned.

Hvad mener i med at "spæde pumpen"?


..at der skal hældes vand i jetpumpen så den kan få noget at arbejde med/trække vand op.

Alle vandværker og hus vandværker bør have en kontraventil i bunden, så står vandet altid klar oppe i pumpen. Ellers vil trykket fra vandværket jo forsvinde ned i brønden øjeblikkelig når den stopper.

Når man skriver "at spæde pumpen" menes at skrue f.eks. luftskrue af og påfylde vand på så rør og pumpe bliver fyldt. Det kan gøres smart ved at  sætte vandslange på fra vandhanen. . 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg var forbi Silvan, Glostrup i går, da jeg havde forhåbning om at kunne gøre en god handel (de lukker, så der er 70% på alt).
I et hjørne bag flere andre kasser fandt jeg en AL-KO Jet 3000 Classic med følgende specifikationer:

Specifikationer

MærkeAL-KO
ModelJet 3000 Classic
Effekt650 W
Lev. kapacitet3100 L/T
Max løftehøjde35 m
Max tryk (bar)3,50
Max vand temperatur35 C
Pumpe diameterL: 35,5 x B: 19,5 x H: 21,5 cm
Kabel længdeCa. 1,2 m


Med de 70% rabat gav jeg en lille 100kr for den. Tænker den bør kunne imødekomme de behov, jeg har? Trække vand op fra underjordisk tank og fra tønder over jorden?

Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis