Forkert rådgivning om træbeskyttelse?

Hej Forum


Vores hus skal have malet sternbrædder, vinskeder og tagudhæng. Noget af det, er nyere trykimpræneret, andet er malet med ukendt træbeskyttelse. Jeg så Bilka i disse dage har 50% på al træbeskyttelse så jeg satte kursen den vej.

I Bilka får jeg fat i en medarbjeder og spørger til råds hvilket produkt jeg skal vælge. Han spørger om det er vand eller lodrette elementer der skal males. Stern og vindskeder og jo lodrette, og tagudhænget er vel groft sagt vandret.

Han fortæller så at jeg ikke kan bruge træbeskyttelse på lodrette emner, der skal jeg istedet bruge olie til træteresser. Jeg spørger om han er sikker på det, og det insistere han på.

Jeg syntes det lyder meget underligt i mine ører, men kan i svare på om der er noget om snakken?


På forhånd tak :-)

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg har ikke forstand på træbeskyttelse, men det lyder logisk at der er forskel på en træterrasse (hvor vandet kan ligge på overfladen af brædderne), og så sternbrædder hvor vandet vil løbe af. Er der brugt et vandretliggende brædt helt oppe ved tagstenene (i stedet for en metalinddækning), så kræver dette brædt også "særbehandling". Udhængsbrædderne sidder nærmest i tørvejr, så de er ikke særligt krævende, forudsat din tagrende er i orden.


Søren O

Der er metalindækning ved toppen af taget. Det der undrer mig ved hans udtalelse er at træbeskyttelse ikke kan bruges på lodrette flader. Jeg kan godt se logikken i at der på vandrette flader måske skal et andet produkt til da vand kan samle sig der. Men det giver ingen mening i mine ører at man ikke kan bruge træbeskyttelse på lodrette flader, det ville jo sige at man skulle male hegn og plankeværk med olie istedet?

Pjat med ham du maler det bare med træbeskyttelse 


Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Man tager ikke i Bilka, bauhaus, fix eller Silvan hvis man vil have fag service. Hvis man vil handle sådanne steder må man selv søge viden, da den man får ofte er mangelfuld, eller i dit tilfælde direkte forkert        


Selvfølgelig kan man bruge træbeskyttelse på lodrette flader, hvor skulle set ellers kunne bruges? 😜 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også