Termostatstyring af blæser?

Jeg har fået lyst til at lave en temperaturstyring af en blæser i en strømforsyning. Der sidder en blæser i strømforsyningen som konstant forsynes med 15 volt DC. Der er absolut ikke grund til at blæseren kører når der ikke er belastning af strømforsyningen da temperaturen i strømforsyningen er den samme som rumtemperaturen. Blæseren støjer ret meget og man kan jo indskyde en faldmodstand så blæseren altid kører langsommere, men hvis men kunne lave enten en on/off funktion eller variabel hastighed som ville være det optimale så er jeg åben for ideer.


Vh

Peter


Vh.

Peter

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

har du et direkte link? Jeg synes ikke jeg kan finde disse blæsere med styring.


Vh.

Peter

Før du slukker for blæseren ´bør´du checke at der ikke er nogle komponenter i strømforsyningen der behøver køling selvom der ikke er den store belastning på udgangstrinnet... Der kan sagtens være delkredsløb der behøver køling selv ved delbelastning


 

Hej

Tak for input. Det har du naturligvis ret i og allerhelst ville jeg lave en hastighedsstyring af blæseren. Blæseren har fået 100 ohm i serie med plus ledningen så den får ca. 8 volt i stedet for 12 volt og det har dæmpet støjen en del. Problemet ved at lave en styring er at der næsten ingen plads er at lave det på.


Vh.

Peter

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis