Danfoss ECL Comfort 110

Har fået opsat en ECL 110 på mit fjernvarmeanlæg - men er i tvivl om montøren har sat temperaturfølerne det korrekte sted.

Det er returføleren jeg er i tvivl om, den sidder på røret der går direkte retur til fjernvarmen. Jeg ville tro den burde sidde på retur fra varme cirkulationen. Har oplevet, at hvis ecl er helt lukket, fx pga natsækning, så begynder motoren at arbejde, hvis vi bruger varmt vand - men da varmtvand forsyningen går uden om røret som ecl regulerer, så er der vel ingen grund til at den åbner?


Morten
15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Her er et billede, rød cirkel er frem målerens placering og blå er retur. 


Morten

Det ligner mit, så jeg vil mene det er sluttet rigtig til.


Okay, tak til jer begge der har svaret - jeg må nok acceptere at det nok er tilsluttet korrekt, nu når vi er oppe på 3 (inkl montøren) der siger det :-) 

Forstår dog stadig ikke, hvorfor den medtager returvandet temperatur fra varmtvands produktionen i dens målinger, når denne ikke bliver målt i "fremløbet" - skulle nogen kende svaret på dette, hører jeg meget gerne herom, så jeg kan holde op med at tænke over det :-)


Morten
Annonce

Hvis du kigger i manualen, skal følerne S3 & S4 være lige før og efter din veksler.
S4, der er returføleren, skal være IMELLEM veksleren og aktuatoren M1.

Tegningen er med en varmeveksler, men der er 2 i mit anlæg - en til brugsvand (der er ikke en varmtvandsbeholder) og en til radiator. Den til brugsvand bypass'er stedet hvor M1 regulerer, dvs selvom M1 lukker helt, kan der stadig dannes varmt vand. Det giver selvfølgelig mening, men min forvirring er så, at S4 sidder på retur til fjernvarme og ikke på retur fra radiatorerne - dvs det der bliver brugt til opvarmning af brugsvand, bliver taget med i "betragtning" selvom den ikke regulerer det.


Morten

Jeg går ud fra at din varmeveksler til brugsvand er tilsluttet før reguleringen til dit varmeanlæg, således at når du lukker helt af for varmeveksleren til varmesystemet (sommerstilling), så kommer der stadig fjernvarmevand til din brugsvandsvarmeveksler. Din ECL 110 styrer ikke dit brugsvand.


Søren O
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis