Hvilket relæ?

Hej
Jeg kunne godt tænke mig et relæ der tænder min udsugning på badeværelset når lyset SLUKKES og derefter kører 15-20 minutter. Har nemlig lige opgraderet til et noget større ventilator og det kunne være rart ikke at skulle høre på larmen. Har kigget lidt på det men min relæforståelse kommer lidt til kort her.
Mit bedste bud er at jeg skal have et SINGLE SHOT FALLING EDGE men er godt nok lidt i tvivl. Hjælp udbedes

Mvh
R
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis du skal lede efter det på dansk så hedder det frafaldsforsinket eller forsinket frafald. De har dog den funktion at de tænder når de får strøm (lyset tændes) og kører en tid efter. Men det store problem er jo hvor du kan placere det. Hvis dit badeværelse sidder i nærheden af sikringsskab er det jo en oplagt mulighed.

Ellers skal du over i et multi funktions relæ. tryk her for link til  der kan opfylde dit ønske   Der er et skem der viser mulige funktioner, og en af dem ligner opgaven.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det er netop det jeg skriver i 2. linje. Derfor er der i sidste afsnit et link til en anden. Der står netop "one shot ved off." Så må dette "one shot" jo være på 15 -20 minutter


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak. Så åbenbart ikke lige den del...
Men super det var også ca det jeg selv var kommet frem til.
Der var jo også den gode mulighed at sætte en fugt regulator op der så sukker for ventilatoren når fugten er nede på normalt niveau
Annonce
Det med fugt er jo klart en mulighed. Men det er nu mest de "tørre" lugte som jeg prøver at komme af med😜 Da der ikke er noget vindue.
Arbejder lige (mentalt) på om det bliver en lille Arduino med relæ i stedet.
I øvrigt har jeg i forvejen et almindeligt tidsstyret relæ - altså forsinket frafald. Kan jeg ikke bare evt sætte en korrespondance afbryder på i stedet, så går den ene side til lyset og den anden til relæet ... der så tænder relæet når lyset slukker? Er det helt galt? Det er alle stumper jeg har i forvejen.
Jo prøv du det - det kan da kun virke.

Søren O

Jeg tænkte faktisk på den løsning under skrivning af mit 2. indlæg.
Den anden ben i korrespondance tænder suger og starter tiden -> tiden går og suger slukkes; Det skulle kunne virke med et tiltræknings forsinket.
Men jeg kan ikke forstå at suger ikke må køre fra lyset bliver tændt, og en tid efter. Så er det netop et frafaldsforsinket der bruges direkte.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis