Bålsted, cirkelsten, lim der kan holde til varmen?

Hejsa,

jeg vil lave et bålsted i haven, og har tænkt mig at lave det af noget ala IBF cirkelsten hvor bålstedet får en indvendig diameter på ca. 105 cm. Altså det er bare almindelige "herregårdssten", to stk. ovenpå hinanden i forbandt.

Den første sætter jeg i lidt beton, så er den på plads. Men hvad med den ovenpå? Findes der noget lim af en art der kan holde til varmen?

Hjælp mig lige lidt på vej her,  tak

På forhånd tak!

 

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg ved at der findes mørtel der bruges til at mure pejse mm med.
Men har du tænkt på at hvis stenene "limes" sammen, så har du skabt et "fuglebad" hvor vand ikke kan løbe væk fra, med diverse frostproblemer til følge


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Jeg har en bålplads, der udelukkende består af små betonfliser, der er lagt ned i græsplænen. De mest varmebelastede af disse må jævnligt udskiftes, da varmen gør, at de smuldrer.
Gode pointer, tak for det. Men jeg vil gerne have sådan en rund (pæn rund ) bålplads da det ellers vil se småtosset ud der hvor den skal placeres. Så ville gerne kunne købe nogle sten der passer (har en radius). Nogen ideer her?

Ang. "fuglebad". Har tænkt mig at grave OK dybt og dræne med grus / sand for at vandet kan løbe væk.

Og grunden til at diameteren skal være så stor, er bla. at jeg påtænker at få valset noget plade der skal passe til den indvendige diameter - pladen skal ruste og se rustik ud. På den måde (samt den store diameter) vil den ikke være i totalt nærkontakt med ilden.

Hvis du har børn i haven, så er bål en fin ting - Mange timers underholdning.

Men det kunne være en god ide, at hæve bålpladsen 30-40 cm, så ungerne ikke risikerer at falde ind i bålet så let, hvis de rister snobrød og den slags.
Så kunne du lave en rund mur, og fylde hullet med grus, som bare ligger som bund under bålet.

Så er der ikke noget der bliver ødelagt af varmen.

Ellers er ildfaste sten gode. Bor selv i nærheden af et teglværk, hvor de ligger i store bunker - jeg tror godt man kan få lov til at hente 40-50 sten hvis man spørger pænt.

MVH A.


To ulykker kommer sjældent alene.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis