El i båd.

Jeg har en 10 hk saab der let startes med håndsving.

MEN jeg mangler strøm i båden til pumpe og garnhaler. Er det muligt at sætte en generator til svinghjulet uden starter ( den startes jo nemt med håndsving)

Hvis ja. hvad skal jeg bruge og hvordan gøres det?


ses
Jeg har en 10 hk saab der let startes med... Vis hele indlægget
58 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Her er en anden løsning er den ok.

Vh steen


ses

Jeg har ikke så meget erfaring med udførelsen af et system med to batterier og en generator bortset fra campingområdet, men er der ikke noget galt med det diagram, som je_ns har tegnet i forbindelse med den opgave, der skal løses. I diagrammet ser jeg det ene batteri som 'startbatteriet', der altid skal være optimalt opladet, og det andet som 'forbrugsbatteriet', som først sekundært skal oplades.

I den foreliggende opgave, hvor de to batterier begge må betegnes som 'forbrugsbatterier' ser jeg ikke noget behov for et skillerelæ, med mindre det er væsentligt om den ene forbruger (pumpe eller garnhaler) er en primær forbruger, og det tvivler jeg på er tilfældet.

Det burde derfor være tilstrækkeligt blot at forbinde de to batterier i parallel, hvis der overhovedet er brug for to batterier.

Fint men er mine ledninger fra generatoren til batterierne trukket fra de rigtige steder på generatoren og er det rigtigt med en lus

ses
Tak til alle der har gidet svare på mine spørgsmål. Det må være gået op for alle at jeg ikke havde en skid forstand på noget af det her så tak også selvom mine sidste spørgsmål ikke blev besvaret og de til tider måske var tossede. Jeg er glad for den hjælp I gav mig.
Venlig hilsen Steen

ses
Skrevet af Steeneiler på 11-04-2017 21:52
Fint men er mine ledninger fra generatoren til batterierne trukket fra de rigtige steder på generatoren og er det rigtigt med en lus

Jeg mener ikke du skal have en lus, men den skal over "tændingen" samt du skal have en ladelampe på 2 watt, for at den virker.

 

 

 


Vi prøver igen, i morgen --
Annonce
Der er ingen tænding da der ikke er en starter men generatoren sættes i omdrejninger via svinghjulet defor lusen hvor tændingen ville være kommet ind.

ses
Jeg tænkte bare på om den står og "æder strøm" hvis den er tilsluttet hele tiden.
Der må jo være en grund til at den en ført ud og ikke forbunden internt i generator?
Og som jeg husker det skal der være en ladelampe på 2 watt, ellers kan generatoren ikke lade, (den strøm ladelampen trækker gennem generatoren, giver strøm i "drejefeltet" så ladningen kan begynde.)

Vi prøver igen, i morgen --
det vil sige ingen lus men en ladelampe på + d på en anden ledning fra batteriet

ses
så altså en ledning fra batteriet med en afbryder og en ladelampe til generatoren på D+. En ledning fra B+ Til batteriet og en stelledning så kører jeg .Ok eller hvad.

ses

Jeg vil mene det skal være sådan her.


(hvis motoren er saltvandskølet, er der nogle der bruger 2 polede generatorer, for at undgå tæring, men jeg aner ikke hvor aktuelt det er?)
 


Vi prøver igen, i morgen --
Der er yderligere 18 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis