Forårs-opgraderinger af LDS

Nogle af jer har måske lagt mærke til det....der bliver boret, hamret, snittet og pudset i teknikrummet på LDS 

Gennem de seneste uger har jeg opgraderet forskellige områder af LDS. Nogle af opdateringerne kan I se, mens andre er opgraderinger i det bagvedliggende system.

Der er to mål: 1) At gøre LDS mere lækker at bruge  og 2) gradvist at frigøre os fra den platform vi har været låst af de senere år. Det er en kæmpe opgave, men ved at splitte den op i mindre bidder, kan vi stille og roligt nå derhen. 

Indtil videre er der sket følgende:

Artikel-sektionen har fået en kraftigt opgradering af systemet bag. På overfladen ses det ikke så tydeligt endnu, men hele motoren bag er kodet om, hvilket giver os en masse muligheder fremadrettet.

Brugerprofilerne er opgraderet med en ny funktion til håndtering af profilbilleder. Det ses rundt omkring på LDS, bl.a. de runde billeder her i forummet. Det er også blevet lettere at opdatere sit eget profilbillede (gå ind under "Min profil".

Medlemstilbud konceptet har fået en gigantisk overhaling. Hele systemet bag er blevet kodet om fra bunden og vi kan nu vise eksempler på konkrete tilbud fra samarbejdspartnerne, fremfor før hvor det kun var en generel beskrivelse.

Gallerierne vises nu pænere på forsiden.

 

På opgavelisten er bl.a.:

Forummet: Det absolut mest efterspurgte her på LDS er en forbedring af dén måde vi skriver indlæg på. Editoren er langt fra optimal og det kan være lidt besværligt at tilføje billeder til et indlæg. Det står højest på ønskelisten, men er en meget stor opgave at løse fordi det er meget komplekst at ændre på forummet.

Gallerierne er en ret populær del af LDS, men trænger til en overhaling, så det bliver lettere at bruge og flottere at se på. Vi skal have flere billeder i bedre billedkvalitet og bedre muligheder for at kommentere.

Og meget mere...

 

Skriv gerne kommentarer her, hvis du har ideer til forbedringer eller kommentarer til dét, der er lavet allerede.


Mvh. AllanE
Nogle af jer har måske lagt mærke til det....der... Vis hele indlægget
30 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg har problemer med at indsætte en PDF fil. Måske skyldes det en fejl 40 eller mmi (man machine interface), men hvis jeg følger den umiddelbare anvisning, får jeg beskeden: Noget gik galt, prøv igen.

Jeg bruger WIN7 og IE 11. Måske skulle jeg prøve WIN 10 0g EDGE.


fase
ev elmand skrev den 23-04-2017 00:44

Skriv indlæg tegner godt, men et par problemer har jeg da.

 Ev. elmand: hvilke problemer oplever du?


S. Fabrin skrev den 23-04-2017 09:10

Jeg har problemer med at indsætte en PDF fil. Måske skyldes det en fejl 40 eller mmi (man machine interface), men hvis jeg følger den umiddelbare anvisning, får jeg beskeden: Noget gik galt, prøv igen.

Jeg bruger WIN7 og IE 11. Måske skulle jeg prøve WIN 10 0g EDGE.

 Fabrin: hvor meget fylder filen? Der er en grænse på 10 MB og fejlbeskeden er ikke så venlig at fortælle årsagen til at filen ikke kan uploades. Måske er det pga størrelsen?


Mvh. AllanE


Jeg prøver lige igen, Nu virker der tilsyneladende, men det kræver nogen øvelse at indsætte en PDF fil. den skal tilsyneladende indsættes i et tekstfelt

 


fase

hej Allan.

Vil du prøve at læse mit indlæg om velux vindue. Jeg lavede ctrl+k og boksen der indsatte jeg den adresse som jeg havde kopieret, Men det var noget helt andet der kom med og al tekst før linket forsvandt. Til sidst fik jeg det indsat med den gamle ctrl+v. Men når man så heller ikke kan rette så bliver det noget tungt.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Kovas: jeg kan godt se, at der er gået ged i Velux-indlægget   

Ret-funktionen skal nok komme tilbage (så snart den er klar igen). Mht. links så er den nye editor langt bedre til at fange links automatisk. Før drillede det tit og links der startede med https blev aldrig lavet om til klikbare links.

Så generelt kan man nu bare skrive et link eller sætte ind (ctrl-v), så vil det virke. "Link-knappen" i editoren med (genvejstasten ctrl-k) er god, hvis man vil lave noget skrevet tekst om til et link. Som f.eks. det her.



Mvh. AllanE
Annonce

Det er måske begynder vanskeligheder. Når jeg kommer til et sted i teksten hvor jeg gerne vil ud på nettet og finde eksempler og tage med tilbage til siden som link, så er der lukket. Det vil sige jeg minimerer dette vindue, finder link og når jeg så vender tilbage og maximerer får jeg ingen skrive curser. Hos mig er den lodret blinkende. Men der kommer i stedet et kryds eller en kompas med pil i 4 retninger. Jeg sætter den det rigtige sted og trykker enter, men der sker ikke noget. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det lyder underligt!

Skete det i forbindelse med et indlæg, hvor du havde indsat et billede?


Mvh. AllanE

Hej allan.

det link "det her) hvor skulle det gå hen. For mig er det kun blevet ringere med links. Hvis man trykker ctrl+k kommer der en lille box med to linier Jeg ved ikke hvad der er hvad men satte et link ind der hvor det kunne lade sig gøre og umiddelbart så det rigtigt ud i boxen og i editoren, men det var noget helt andet som kom som link. noget som bare var en google søgning Så indtil videre tør jeg ikke bruge andet end ctrl+v.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Ok, jeg har rettet lidt i layoutet, så man nu rent faktisk kan læse, hvad der står i link-vinduet:

Nu står der: "URL" og "Tekst". Url er selve linket, mens "Tekst" er dét der skal stå i indlægget og som gøres klikbart.

Men  igen: I de fleste tilfælde behøver du ikke bruge link-vinduet (ctrl-k).  Bare skriv eller kopier (ctrl-v) dit link ind og det bliver automatisk  klikbart.


Mvh. AllanE

Det samme skete lige (det med curser) Jeg lavede >fuld skærm< for at slippe for den skraverede ramme som man skal i. Så var curseren ikke til at få fat i, men erstattet af denne "verdenshjørne pil"


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis