Ovn støder!

Hej min kusines ovn gav forleden hendes kæreste, et ordentlig rab over nallerne, da han var ved og tage maden uden af ovnen og kom i forbindelse med kogepladens stålkant, og spurgte om jeg ville kigge på det ( jeg er selv ny udlært elektriker, men laver kun typehuse, så hvidevare er ikke just mit speciale...) 

 

Det er et ældre hus de bor i men installationen virker fint, 230V mellem fase og jord, og der er jordforbindelse på ovnens stel.

Det som jeg undre mig over er, at når jeg tænder for varm luft, og køre håndfladen hen over fronten af ovnen kan jeg mærke en summen i hånden, som min gamle bærbare gjorde. 

 

så prøvede jeg måle igen, og kunne måle 230V mellem NUL og STEL på ovnen (kun når varmluft var igang)

og tænker det lyder da farligt?  

 

tak på forhånd  


kristian
Hej min kusines ovn gav forleden hendes kæreste... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Der må altså være et brud imellem ovnens stel, og jordklemmer i tavle. Jeg kan naturligvis ikke herfra sige hvor det er. Men når ovnens stel kan komme op på 230V så har det ikke forbindelse til jordklemme.
Når du skal til at undersøge det igen, bør du måle imellem komfur stel (som sikkert er jordforbundet) og til ovnens stel. Derefter komfur stel til jordklemme i ovnens tilslutning. Hvis der begge steder er spænding, så må du lede efter hvor ovn kabel ellers er samlet, går det igennem tilslutning ved vaskemaskine, opvasker eller andet. Der er ikke noget hokus pokus, er der lednings forbindelse, så vil de 2 have samme potentile.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis