Stikkontakt blir varm / brun, tørretumbler

Jeg har et nyere hus (2011) med en noget ældre tørretumbler. Den er forbundet til stikkontakt med Schuko stik (uden jord). Jeg har bemærket at der på selve kontaktet, rundt om hullerne, er blevet lidt brunt, så næste gang maskinen kører, mærker jeg efter og schuko stikkontakten blir noget lun.

Er det fordi tørretumbleren er ved at være for gammel, så den sluger mere strøm end hvad gør af, så derfor blir det hele varmt?  Eller hvad kan jeg gøre for at sikre mig der ikke går ild i noget?

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er ikke fordi tumbler er gammel, det er fordi der er en løs forbindelse i stikkontakt. Jeg formoder du sætter stikprop (med sidejord) i en almindelig fuga stikk. med afbryder. Det passer ikke rigtig sammen, da stikkontakt ikke er beregnet til så stor en vedvarende strøm. Det allerbedste er at sætte tumbler til ved samme tilslutning som vaskemaskine. Så belaster den ikke en lysgruppe i dit hus.
Det næstbedste er at skifte stikk. ud med en fuga uden afbryder, og skifte stikprop på tumbler, så jordforbindelsen bliver i orden. (det sidste har ikke noget med den løse forbindelse at gøre.) Den stikk. jeg anbefaler her er godkendt til 16 A

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er ganske normalt at stikpropen ved stor belastning kan blive noget varm , og der går ikke ild i noget , du kan jo spinge stikkontakten over og tilslutte kablet fra tørretumleren i en afbryder med gummikabel afgang dvs. trækaflastning af kablet .

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Hvis du ikke vil til og lave kontakter og stik, kan man købe en adapter til scuko - alm kontakt, så jordforbindelsen bliver i orden..

Jeg har erfaring for at når først stikk. er blevet "lidt brun" så har forbindelsen inden i den taget skade. Det er rigtig at der mangler jordforbindelse, men det er ikke årsagen til overbelastningen


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det er en fuga stikkontakt ja, men uden afbryder. Den er altid "tændt".

Jeg tænker at hvis jeg sætter en schuko adapter på - med jordben - så tumbleren altid har jord, er der bare endnu et led der evt. kan få belastning, men det betyder måske ikke noget - eller er måske endda en fordel, at den får jord?

Tumbleren er ret gammel så jeg har ikke lyst til at få en elektriker ud og lave noget om på det, hvis den alligevel skal skiftes indenfor nogle år. Medmindre der selvfølgelig er en reel fare for at der sker noget.

Skal jeg evt. få en elektriker ud og skifte stikkontakten, siden den er blevet brun?

(Beklager mit sene svar - jeg har først nu, fået mail om at der er kommet besvarelser...)

Du må selv skifte stikk. Men ellers er det ikke noget der sker noget ved. Jordledning er godt, men det ændrer ikke på varmeproblemet. Der er ingen belastning på jordleder.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis