Korrespondance - flere lamper

Hej.

Er i gang med planlægningen af renovering af vores 1. sal.
Der skal tilsluttes 8 spotlys til en korrespondance (med krydsning) og vil lige sikre mig at jeg har forstået det rigtigt.

Hvis vi tager diagrammet her som udgangspunkt: http://www.pblteknik.dk/PBLTeknik/Elinstallationer/GDS/korrespondanceafbrydere3.gif

Skal lamperne så serieforbindes på øverste ledning (mellem teksten "nul" og lampesymbolet), eller skal det udformes anderledes for at fungere?

Det skal lige siges at jeg ikke selv laver installationerne, jeg skal bare gerne have det planlagt rigtigt i forhold til vægopbygning mv. så år elektrikeren lov senere.

Johnni
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Dine lamper skal ikke serieforbindes, men parallel forbindes. Det er måske også det du mener. Altså den ledning der går ind i lampesymbolet skal hen i alle lamper, og Nul skal også hen i alle lamper.
Men når du skal planlægge skillerum skal du ikke tage hensyn til installationer. De skal stå hvor du vil have dem, så skal kabler nok finde vej.
Diagrammet er et forståelses diagram, det viser ikke hvilken vej ledninger går. Man vil sjældent føre kabler fra afbryder til afbryder, men det slår et smut igennem lampested.
Så sæt dampspærre op på loft m.m. samt forskalling. Ligeledes forskalling til skillerum og måske gips på den ene side. Så er det elektriker der finder ud af at opfylde dine ønsker. Det er i øvrigt en A korrespondance du viser, man vil mange gange med fordel bruge B korrespondance i stedet. Eller 1 lysdæmper der styres af 2 andre kontakter.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Mange tak for svar.

Så bliver der bygget løs

Johnni
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis