For lidt varmt vand

Jeg har et naturgas fyr (Bosch) som ikke leverer ret meget varmt vand. Der er kun lige nok til at 1 person kan tage et kort bad. Men vi er altså 4 i hustanden, så det er ikke helt godt.

Jeg har lidt svært ved at se præcist hvilket fyr det er, tegninger osv. i denne manual passer meget godt: https://drive.google.com/file/d/0Bx...sp=sharing

Jeg ved godt at der ikke er vildt meget vand i sådan en beholder, men der burde vel være mere end til et enkelt kort bad? Vi er flyttet ind for nyligt, så jeg ved ikke helt hvordan det har været før i tiden. 

Er der noget man selv kan gøre, eller skal jeg have fat i VVS'eren? 

Jeg har et naturgas fyr (Bosch) som ikke leverer... Vis hele indlægget
41 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis den er samme størrelse, er det nok det samme som mit, det er en 60l beholder, vi har altså ikke noget problem med at gå i bad 2 efter hinanden, og konen kan godt lide vandet meget varmt.

Så der er stadig et problem med systemet.

En ting som kunne hjælpe men ikke nødvendigvis løse det reelle problem, kan være bruseren, en sparebruser bruger langt mindre vand end de gamle typer, så prøv og mål hvor meget vand den bruger på et min. tag en 10 l spand, og læg bruseren ned i, og kig så hvor meget vand der er efter 1 min.

en almindelig ældre bruser bruger ca 12 l i min, en sparebruser ca det halve...

Tilkalkning kan også være et problem, det tager simpelthen længere tid at varme vandet op i VVB. dit fyr kan varme vandet rigtig hurtigt, men er rørene i VVB tilkalket isolere de så at sige, så vandet kun bliver varmet langsomt op.

Problemet ligger ikke i fyret, men i VVB, så i værste fald er det en ny VVB du skal have, og det er trods alt ikke så dyrt igen, også kan du også få den i en større størrelse, vi kunne godt have valgt en 110L til en beskeden merpris, det gjorde vi ikke, og det har konen været lidt sur over siden, hun kan godt lide karbade, og en 60L VVb er ikke meget når der skal måske 150-300L vand i badekaret

Hvis det skyldes kalk, kan VVB godt afkalkes, det er ikke noget jeg har prøvet, men ders findes flere tips, bla. herinde hvis du søger på det. det er dog ikke lovligt at lege med brugsvandet selv så vidt jeg ved...

Effektiv afkalkningsmetode: Jeg købte engang en brugt vvb, der blev fragtet hjem på trailer. "heldigvis" boede sælger tilfældigvis helt ude for enden af en km lang grusvej på lars tyndskids mark. Da jeg kom hjem med vvb´en var alt der hed kalk rystet løs, det lød som ituslået flasker i en glascontainer.  

Hej IT manden.
Når man ikke kan finde ud af det, kan det gå så galt ,at man må læse manualen.
Din kedel, eller fyr om du vil har type nr. xxx ZSB 3-16 A ( står under afbryderen).
Derefter finder du den på : http://www.bosch-climate.dk/til-installatoren/downloadcenter-til-installatoeren/

Nu har jeg ikke selv forsket i det; men hvis den der er rød på dit billede og mærket "eco" er en lampe, så skal du nok se om du kan slukke den, da den sikkert har noget med varmtvands styringen at gøre.

Men ellers kunne det godt tyde på en godt tilkalket VVB. Den er jo ikke sat op lige for nylig.
Prøv evt.at se på dit forsyningsselskabs HP hvad hårdhed der er på dit vand.

Har selv netop udskiftet en Bosch minikedel efter 25 år på væggen uden andre omkostninger end 27000 kubikmeter gas. ikke fordi kedlen fejlede noget videre; men VVB en tærede igennem. Så det er næsten til at regne ud, at afløseren også kom fra Bosch. Så håber jeg bare at de ikke er blevet alt for dygtige til at producere, så det kun lige holder garantiperioden ud.

"Hvis du laver arbejdet ordentligt første gang, behøver du ikke lave det om"
Annonce
Megafedt med en manual, lidt pinligt - men jeg har ikke kunne finde netop modelnummeret. Tak for linket!

ECO har jeg tændt efterfølgende, for at se om det gjorde en forskel. Det var ikke tilfældet, så jeg lod den bare være tændt. Så det er desværre ikke den der er synderen.

Vandet her er hårdt - 19,2 dH. Vi har dog en kalkfjerner sat på hovedforsyningen, men ved ikke hvor effektiv sådan en er.

Hvis den skal skiftes må det være sådan, men der er mange andre projekter på tapetet lige nu. Det er et gammelt hus vi har overtaget, hvor der ikke har været lavet noget som helst i mange år. Både inde og ude. Så der er mere end rigeligt at tage fat på. Så jeg havde da håbet at det blot var en forkert indstilling som var synderen her.

Vvb er i øvrigt op 65 liter.
Ved ikke helt om jeg synes jeg blev meget klogere, men manualen fandt jeg da:
http://www.bosch-climate.dk/content/language1/downloads/EuroPur_3-16__7-22_.pdf

I mit gamle hus var der engang et varmtvandsrør under gulvet, der gik i stykker. Jeg havde det faktisk i lang tid uden at lægge mærke til det, fordi det lå under badeværelsesgulvet, men da var der heller ikke så meget varmt vand til bad. Forsikringen tog sig af rørene, men jeg fik en større efterregning på forbrug, fordi det havde kørt over længere tid. Håber ikke, det er sådan noget, der er sket hos dig. Jeg har i hvert fald altid tjekket vandforbruget jævnligt siden.

 

Vi har ikke et højt vandforbrug, så heldigvis er det heller ikke det.
Det var da altid noget. :-D Jeg fik både høj el- og vandregning, fordi vandet blev opvarmet med el.
Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis