For lidt varmt vand

Jeg har et naturgas fyr (Bosch) som ikke leverer ret meget varmt vand. Der er kun lige nok til at 1 person kan tage et kort bad. Men vi er altså 4 i hustanden, så det er ikke helt godt.

Jeg har lidt svært ved at se præcist hvilket fyr det er, tegninger osv. i denne manual passer meget godt: https://drive.google.com/file/d/0Bx...sp=sharing

Jeg ved godt at der ikke er vildt meget vand i sådan en beholder, men der burde vel være mere end til et enkelt kort bad? Vi er flyttet ind for nyligt, så jeg ved ikke helt hvordan det har været før i tiden. 

Er der noget man selv kan gøre, eller skal jeg have fat i VVS'eren? 

Jeg har et naturgas fyr (Bosch) som ikke leverer... Vis hele indlægget
41 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ang. ECO-knap (så har jeg nærstuderet manualen)

ECO knap
Når man holder ECO knappen inde , indtil den lyser,
skiftes der mellem komfortdrift og ECO-drift.
Komfortdrift, ECO-knappen lyser ikke
(fabriksindstilling)
I komfortdrift er der beholderprioritering. Først opvarmes
beholderen til den indstillede temperatur. Dernæst
går kedlen over til centralvarmedrift.
ECO-drift, knappen lyser
I ECO drift skifter kedlen hvert 12 minut mellem centralvarmedrift
og beholderopvarmning.

Hvis du skifter over på komfortdrift når der tages bad (som jeg forstår det) prioriteres vvb. Hvilket betyder at så snart der er et forbrug af varmt brugsvand skifter anlægget over til kun at varme vvb op - det uanset om dine radiatorer også kalder på varme.
Derimod ved ECO-drift skifter anlægget konstant hver 12 min. mellem rumvarme og vvb, det uanset om vvb er løbet tør for varmt brugsvand.

Ps. Og jeg tænker at hvis vvb er tømt for varmt vand, når anlægget i hvert fald ikke at varme 60 liter op på 12 min. måske kun 20 liter alt efter hvor meget varme rørene kan afsætte i vvb. Og det bliver uundgåeligt mindre og mindre som årene går efterhånden som vvb kalker til - især hvis brugsvandet er 70 gr. og over 65 gr. 

Jo men problemet var der under komfort-drift. Jeg skiftede til ECO efterfølgende.
Det har jeg desværre ingen anelse om. Hvordan ser jeg det?
Har du læst dette her afsnit:
Beholder uden egen termostat (med NTC føler)
B Indstil beholdertemperaturen på kedlens temperaturregulator
.
Hvis beholder har et termometer vises varmtvandstemperaturen
på beholderen.

Beholder med egen termostat
Når varmvandsbeholderne har sin egen termostat, er
kedlens termostat ude af funktion.
B Indstil beholdertemperaturen på beholderens termostat.
Hvis beholderen har et termometer vises varmtvands-temperaturen
på denne

..er det tilfældet, kan det jo ikke udelukkes at føleren måske er defekt (måske heldig nok, når det nu skal være). Men ellers er mit sidste skud fra hoften at vvb er ved at være godt kalket til. Den skal adskildes (typisk fra bunden af) og så skal der bankes kalk af. Det koster nok lige en ny bundpakning.

Jeg har et fyr fuldstændig magen til. Det er et Geminox Egalis (kan ikke huske modelbetegnelsen), som rigtig nok er ejet/lavet af Bosch men under Geminox-navnet.

Tallet i displayet viser altid temperaturen på dét vand der cirkulerer inde i fyret, dvs. ikke vandet i VVB eller i varmesystemet. Så tallet vil svinge kraftigt mellem 20-95, men det er ok.

Kapaciteten af det varme vand i vores er lavere i dag end da det var nyt. Jeg har fået forklaringen af en serviceteknikker, at det skyldes kalk i varmvandsbeholderen.

Husk at temperaturen på det varme vand i VVB skal være omkring 55 grader - ikke lavere pga. fare for bakterier og ikke højere end 60 pga. forøget kalkdannelse.

Den højre skrueknap regulerer temperaturen på det varme vand. Dit er sat AAAAAAALT for højt! Jeg vil tro, at det kan være årsagen til evt. meget kalk i VVB.

Jeg har eksperimenteret med indstillingen på mit fyr ved at måle temperaturen på det varme vand i vandhanen (med et stegetermometer ). På vores fyr svarer positionen "klokken 14" til 55 grader varmt vand. Dvs. du kører nok med alt for høj temperatur.

Mvh. AllanE
PS: Nogle gange vil du hører en klik lyd efterfulgt af en kort pause (som om fyret stopper) og derefter starter det igen og tænder gassen. Det sker hver gang fyret skifter mellem hhv. at varme brugsvandet og varmesystemet. Når den skifter, vil du se, at temperaturen i displayet falder voldsomt og derefter arbejder sig op igen. Det sker netop fordi den viser temperaturen på dét vand der cirkulere ind i fyret fra enten radiatorerne eller sneglen i VVB.

Mvh. AllanE
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis