Nyt hus i 2018 med regnvandsanlæg?

Jeg skal bygge nyt nyt hus om et års tid. Jeg ville først have jordvarme, solceller med Tesla batteri og regnvandsanlæg, samt faskiner(så jeg ikke betaler hele spildevandsafledningen, men jeg er ved at få lidt kolde fødder da jeg ikke er sikker på det er investeringen værd længere.

Et indbygget solcelle anlæg med Tesla batteri koster ca 150.000 og har en lang tilbagebetalingstid med nuværende regler.

Jordvarmen ville have være rigtig fed sammen med solcelleanlægget, men i Jammerbugt kommune er fjernvarmen forholdsvis billig. Så det er tvivlsomt at det kunne betale sig.

Nu er regnvandsanlægget det sidste som jeg overvejer. Men jeg kender ikke nogen der har erfaringer med det. Jeg har et par spørgsmål til det
1. Fungere problemfrit
2. Er det invisteringen værd og har i ekstra målere på vaskemiske og toilet?
3. Hvilken størrelse til hvilken størrelse hus?
4. Er der andre relevante ting værd at vide vedr anlægget?

Selv om jeg lidt er gået væk fra ideen om jordvarme og solceller med batteri kunne jeg godt tænke mig en evt energi ingeniør eller lign som kan regne ud om det kan betale sig. Jeg synes dog kun at jeg kan finde forhandlere som kan udregne det for en😄

Håber i kan hjælpe

chris
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Find ud af med dit spildevandskab, og du kan slippe for spildevandsafgiften på regnvand, kan du ikke det er økonomien nok tvivlsom. (så spare du kun prisen på det sparede vandværksvand)


Vi prøver igen, i morgen --
Jeg er naturligvis fuldstændig farvet i det jeg siger nu, men der er flere forhold der gør sig gældende i forhold til et regnvand.
Du kan for det første læse meget mere her omkring størrelse på anlæg osv. http://www.regnvandstanken.dk/

Dernæst, så er det nu du har muligheden for at forberede dit hus på at kunne opsamle og genbruge regnvand, selvom du lige nu fravælger at grave en tank i jorden eller sætte en pumpe ind, du bør i hvert fald gøre dig klar.
Helt enkelt kan du sige; forventer du de samme priser på vand om 10 år som du betaler nu?

Og så er det hele den grønne tankegang omkring at skylle sine toiletter i drikkevand og det kan jo være individuelt.

Regnvand er en ressource, ikke et problem.

http://www.regnvandstanken.dk
Ja men for at der skal være økonomi i det, skal man være så heldig, at bo i en af de få kommuner hvor man ikke skal betale vandafledningsafgift af det regnvand man bruger.

Men tænker man udelukkende grønt, er det jo mindre vigtigt.

Vi prøver igen, i morgen --

-fejl


Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Annonce

Hej.
I Rørcenter-anvisning 003 kan du blive lidt klogere på genanvendelse af regnvand, dimensionering, og hvordan man fraskriver sig noget at spildevandsbidraget. Ligledes kan du blive klogere på LAR anlæg via denne hjemmeside: 

http://www.laridanmark.dk/

Mvh Martin


Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Sakset fra rørcentret, som der omtales i ovenstående indlæg...
(så det er vigtigt at undersøge reglerne i ens kommune, hvis man tænker økonomi)

"2.6 Vandafledningsbidrag Lov om betalingsregler for spildevandsafledning giver kommunalbestyrelsen mulighed for at lade vandafledningsbidraget nedsætte eller bortfalde, når regnvand genanvendes i husholdningerne, fx til wc-skyl mv. Dette kræver blot, at der er installeret et tilstrækkeligt antal vandmålere på systemet. Som minimum skal der således installeres én måler, der registrerer den drikkevandsmængde, der bruges til efterfyldning, og én måler der registrerer mængden af vand fra tanken til wc og tøjvask, se figur 4.1. "

Vi prøver igen, i morgen --
Vi hjælper naturligvis altid gerne med alle de spørgsmål der er omkring opsamling og genbrug af regnvand.
Vores indgangsvinkel er ikke kun økonomi, men helt klart også det bæredygtige element i, at det giver ikke mening at bruge drikkevand til at skylle toiletter med.
Desuden mht. økonomi, så kan du jo kun lave beregningen med nutidspriser, så med mindre du tænker at vandpriser ikke ændrer sig fremadrettet, så vil du få et forkert billede af økonomien.
Men det er altid en god ide at spørge kommunen om hvordan de forholder sig, der er nemlig meget stor forskel kommunerne imellem og også internt i kommunen kan der være forskel.

Læs i øvrigt mere her om installation af regnvandstanke http://www.regnvandstanken.dk/vejledning/installationsvejledning-til-regnvandstanke/

Regnvand er en ressource, ikke et problem.

http://www.regnvandstanken.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis