Fjernelse af gammel radiator / gulvvarme

Hej

Vi har netop påbegyndt en mindre renovering af vores hus, og vi er her stødt på følgende udfordring.

Se venligst nedenstående billeder (Jeg ved ikke lige hvorfor det ene er væltet)

Der har (tydeligvis) siddet en radiator, som samtidig er en tilkobling til gulvvarmen. Gulvvarmen styres på den hvide termostat. Vi har fjernet radiatoren da kommer køkken skabe på denne væg. Sagen er den, at jeg ønsker at stille et vinkøleskab netop hvor rørene kommer op med gulvvarme styrringen. Det havde været nemt, hvis det blot var et almindeligt køkkenskab, da installationen så blot kunne gemmes væk i bunden af skabet, men da det er et køleskab fylder det jo hele 60x60, og der er derfor ikke noget plads til at skjule disse.

Der er to løsninger. 1) at droppe vin køleskabet, og blot sætte et almindeligt køkkenskab. 2) at fjerne disse rør. Jeg hælder naturligvis mest til løsning to, men jeg kan ikke lige greje hvordan dette bør gøres? Og jeg er også lidt skeptisk over at skulle igang med at rode med gamle rør fra 70'erne.

Er der nogen som sidder med nogle guldkorn om hvordan jeg bør gribe det an?

Mvh

Martin Rasmussen

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på LDS.
Du bør ikke droppe vinkøleskab det ville være katastrofalt. Nå tilbage til det alvorlige.

Du har som du selv skriver kun de 2 muligheder. Og den mulighed med at gemme det inde i et almindeligt skab er faktisk heller ikke særlig god. Der skal jo være mulighed for at kunne justere gulvvarme. Især når du har fjernet radiator vil der jo være mere behov for gulvvarmen. Men skal ikke lade de små detaljer ligge når man nu har været oppe med den store tegnebog til inventar m.m.

Du bliver nødt til at hugge ned i gulvet og lave en lille "grøft" ud til siden af elemeter. Det gemmes under sokkel. Når det er gjort kan en vvs ret let forlænge de rør. Der er ikke store chancer for at de fejler noget inde under et køkkengulv. Det er nærmere i bad at sådanne problemer opstår. Jeg mener han skal forlænge dem ved at svejse (ilt og gas) nye jernrør sammen med de gamle. Det var sådan man gjorde da det blev lavet.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak for svaret og de gode inputs.
Hvordan bør jeg banke fliser/beton op omkring rørene? Er der en nænsom måde at gøre dette på, for at skåne rørene mest muligt. Da jeg ikke ved om rørene ligger mod højre, venstre eller lige for og hvor dybt de ligger, så jeg er lidt nervøs for at skære for i fliserne med en vinkelsliber.
Du skal ikke være så bange at skære ned i fliserne. Rørene skulle gerne ligge længere nede. Hvis du kommer til at skære i jernrørene, vil det give gnister. Gulvvarmen kan evt. være udført i kobberrør - dem mærker du ikke, så vær forsigtig.
Når du har fået hugget op, ser du om noget er svejset sammen - det tror jeg nu ikke at det er. Det har dog været almindeligt at udføre gulvvarme med jernrør som er svejset sammen.
Løsningen med at placere udluftning og termostat i sokkel under et skab er rigtig god. Du skal dog nok have termostaten udskiftet til en model med fjernføler. Du kunne eventuelt placere ventil så den kom til at stikke lidt ud gennem din sokkel, således at du let kan regulere varmen. Udluftningsventilen kunne eventuelt være automatisk, men normalt kommer der ikke luft når først anlægget kører.

Søren O
Den termostat der sidder nu er en returtermostat, som måler på gulvtemperatur. Så jeg mener ikke det er bedre med fjernføler. Ofte kan man stryge hånden hen over gulvet og derved mærke på temperatur forskel hvad retning varmerør tager. Det er godt nok retur røret du har så der er ikke så stor forskel. Har du en infrarød termometer, er det lettere. Ellers skrue helt op og mærk efter 0,5 - 2 timer efter.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Skrevet af Søren O på 22-02-2017 11:16
Erik: Jeg må erkende at den termostat kender jeg ikke, men er det en returtermostat så har du helt ret - ingen grund til fjernføler hvis det har virket tidligere. Man skal dog passe på ikke lukke en returtermostat inde i omgivelser varmere end den er indstillet til. Hvis først termostaten har lukket helt for vandet vil den ikke lukke op igen. Jeg tror dog ikke at det vil give problemer her, men det er vigtigt at der er let tilgang til justering af ventilen.


Søren O
Annonce
Bare en ide! -Hvad med at høre en vvs'er om det kan lade sig gøre at bringe termostaten ned så den bliver mere plan med gulvet? - Man kunne så lave en sokkel alá til køkkenelementer til at stille vinkøleren op på og med aftagelig front så man kan komme til at justere varmen.

Herved undgår man at skulle hugge op i gulvet.

/BOIFH

Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Søren. O arghhhhh det er vist noget sludder du skriver om at man ikke må pakke/gemme en retur termostat ind/væk den måler jo ikke på den omgivende luft men derimod på temperaturen på returvandet....... Den er ligeglad med den omgivende luft
Mfrost: Som jeg har skrevet - hvis termostaten har lukket helt for vandet. Termostaten måler temperaturen gennem metallet på ventildelen, så hvis der er lukket for vandstrømmen, vil den omgivne luft bestemme temperaturen på "returvandet" i ventilen.
Jeg har selv lært det på den hårde måde.

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis