3 vinduer sat sammen

Kære alle,

Jeg er ved at blive vanvittig - jeg har fået 4 tilbud på vinduer og har sat mig for at sætte dem op selv. Jeg har opdaget at ved næsten samtlig tilbud, ændre tømren lidt på målene - han påtager sig nemlig ikke ansvaret for målene, hvis han ikke får opgaven. Fair nok....men ligefrem at opgive forkerte mål....

Jeg skal have skiftet alle vinduer i hytten - har styr på det meste nu, men har en facade, hvor der i dag sidder 3 vinduer sat sammen, som skal skiftes. Huset er fra ´74. Hullet i muren er 4422*2080. 

Spørgsmål:
- Er der noget særligt man skal tage hensyn til/gøre når man sætter 3 vnduer mod hinanden/sammen?
- Hvor bredde bør de 3 vinduer være?
- Jeg satser på at gå med Rationel (2-lags alu/træ)...nogle anbefalinger til bedre vinduer eller erfaringer man vil dele?
- Der er forskelligt om jeg får tilbudt med eller uden bundnot....hvad skal man bruge?


Værdsætter ydmygt og ærbødigt jeres svar :-)

 


Lasse Th
15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Bund not er noget du selv kan vælge. Det kan gøre det nemmere at montere en vinduesplade, som i daglig tale forkert kaldes for vindueskarm. (Der hvor du stiller dine nips ting og potteplanter)

Jeg har været godt tilfreds med mine Rationel vinduer. Og nu hvor de har fået 10års garanti er det jo kun bedre.
Der er som sådan ikke noget du skal tage hensyn til når du sætter dem op mod hinanden. De skrues bare fast ind i hinanden på samme måde som du gør mod muren i de 2 ender. De bør dog også fastgøres i bunden og toppen. Men det står der sikkert noget om i monteringsvejledning til dem. Mine 3-lags aura plus SKULLE have i både bund og top.

Har duy haft kigget på http://www.kpk-vinduer.dk/ de skulle også være ganke fornuftige. Prøv at få et tilbud fra dem, og se hvordan prisen er i forhold til Rationel.
Og hvis ikke det er noget der haster, så har de fleste tømrerhandler/byggemarkeder flere gange om året 20%-30% på Rationels listepriser.
Har også 3 lags aura plus og har intet at bemærke ud over år jeg ikke forstår hvor nøjes med 2 lags........ Hvis du regner med at blive boede i huset en del år endnu, hvorfor så i alverden ikke gå efter det mest isolerende og dermed energioptimale, det tjener sig helt sikker hjem igen

Velkommen på LDS

For at runde spørgsmål om vindues mål. 1 enkelt vindue skal have ca. 10 mm fuge i sider og top. i bunden skal det passe til dine bundstykker/vindueskarme. Så vinduet skal være ca. 20 mm mindre end hullet i muren.
De 3 vinduer skal også have 10 mm fuge i sider, men ikke noget imellem. Så når hullet er 4422 skal 3 vinduer være 4420 / 3 = 1473,33 Bestiller du 1473 bliver fugen 15 mm 1473,5 giver ca. 7,5 mm fuge. Det kunne da være en god kontrol at måle på de gamle vinduer.
Næsten alle typer vindueskarme er meget lettere t få en god finish på hvis de kan skubbes ind i en bundnot. Den er typisk 10 mm så da det næsten altid er en tykkere plade må der saves/fræses så den står med en 10 mm kant.
Hvis du har pudset mur ind imod dine vinduer så er det bedst uden side not, men skal der en krydsfinerplade ind i vindues lysning, så er det også en fordel med side not. Og du kan sagtens bestille nogen med det ene og nogen med det andet.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
@Illisher tak for svar. Nu ved jeg hvad en not er til for i vinduessammenhænge og @ev elmand tak for det med målene. Til info var tømrens opmåling 430 mm for kort, så jeg underede mig blot...men nu ser jeg alt meget klarere :-)

@mfrost -mit hus er fra 74 og der er kun 75mm isolering i hulrummet. Så flere har fortalt mig at det ikke giver mening med 3-lags glas...andet en for producenten, der blot får mere i kassen :-)

Lasse Th

Se lige her http://www.danske-vinduer.dk/ prismæssig er de ret intr. vi har dem selv (nu på 5 år) og er meget tilfreds.  

Ps. Bundnot til bundplade er typisk 20mm side- og topnot til falseinddækning/lysning er 10 mm. 

Annonce
Kender personligt en tømrer, der - efter at have lavet en masse tilbud, og konstateret, at en del valgte at bestille efter hans nøjagtige mål - og han var ved at ruinere firmaet med "gratis opmåling" uden efterfølgende ordre.. lagde en differensfaktor ind i tilbuddet til "kunden" (mange kunne han godt føle, var "gratister" desværre).. Jeg - personligt - synes faktisk det er ok at opgive falske mål, efter at have kigget lidt på historikken her.... Hvem skal betale for alle disse opmålinger??
- @lasseth - vil du ikke gerne have løn for dit arbejde??
Hvorfor mener du, at tømreren ikke skal have løn - og så endda 4 af slagsen?? det er jo over 1 dag, du har spildt af håndværkertimer, som du ikke havde tænkt at betale for..
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Kære Natur,
Jeg lever selv af at afgive tilbud....så det kan jeg fint sætte mig ind i, hvorfor jeg også altid spiller med åbne kort, når jeg selv beder om tilbud. Det oplever jeg sjældent bliver gengældt og ej heller af Tømrer.

Udover at det vel er meget naturligt man beder om et tilbud for at få en ide om hvad søren sårn´ noget koster og i den proces kommer omkring 3 stykker der udover en vanvittig prisspredning (det tænder jo straks alamklokkerne), får én til at undre sig over de mærkværdige mål, der absolut heller ikke kommer i nærheden af at være ens.

Jeg har sågar betalt 2 timer for at få en Tømrer til at foretage opmålingen, så han ikke skulle føle sig snydt. Alligevel ville han ikke tage ansvar og stå inde for målene og samtidigt måtte jeg konstatere at han (bevidst eller ubevidst) forsøgte et "snøre" mig med forkerte mål igen. Så stå fanden i det - så gør jeg det sgu selv.

Hertil kan jeg ligge de utallige timer jeg har brugt på at vente på håndværkere der aldrig vender tilbage eller ganske enkelt bare udebliver fra aftaler...så jeg føler faktisk ikke jeg snyder nogle og lever selv med at jeg i min verden render ind i nogle "osere" i ny og næ....men jeg lyver ikke bevidst, alene bare for at chikanere (endda også hvis jeg bliver betalt).

Så på kontoen håndværkere vs. Lasse, er der helt sikkert overskud på håndværkerkontoen...:-D

Lasse Th
når jeg måler op plejer jeg at trække 3 cm fra bredde målet. Det gør at man ikke render ind i problemer hvis falsen er ude af lod. Så kan man stadig fuge. I bund skal du være obs på om sålbænke evt. kører op under vinduet - er det tilfældet skal du trække fra højden på vinduet.
Så i dit tilfælde ville jeg trække 5 cm fra bredde målet.

Hvis du skal montere vinduerne korrekt skal der være en 10 mm fuge mellem de enkelte partier. Ellers kan du ikke overholde tæthedskravet og der er samtidig risiko for ophobning af vand i en samling der er stødt sammen.

En mindre rettelse til ev elmand's beregning?

Han siger at 'når hullet er 4422 skal 3 vinduer være 4420 / 3 = 1473,33' og 'vinduer skal også have 10 mm fuge i sider, men ikke noget imellem'.

I min matematik så er 4422 - 20 = 4402, der så kan deles med 3 til 1467,33....

Det er ikke for at brokke mig, men bare for at sikre mig at der ikke bliver bestilt vinduer på overmål.

 

Fair nok @lasseth - så er du blot en af de få, der rent faktisk vil betale for opmåling.. Hvis tømreren måler op mod betaling - så burde det også være korrekt..
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis