Siemens opvask - kan indløbsventilen evt. hænge?

Det er en S9GT1S hvor magnetventilen sidder oppe ved vandhanen. Der står ikke synligt vand i, så jeg er ret sikker på, at pumpen fungerer. Ved start lyser lampe 'vandstop' og magnetventilen brummer. Ellers sker der ikke noget.

Jeg har søgt i trådene og fjernet venstre panel. Tak, det var nemt :-) 'Fortanken' bagved er og forbliver helt tom og tør. Der kommer altså ikke vand derind.

Det ligner for mig selv en ventil, der hænger.

I trådene står, at sådan en ventil normalt er åben. Det kan da ikke passe, for så stod slangen og tanken jo konstant under tryk. Ventilen må være lukket, indtil der skal vand ind. Jeg bemærker så også, at der er TO ventiler i huset. Hvorfor egl.det, hvad laver de hver især?

Jeg ved, at sådan en magnetventil kan købes som reservedel. Måtte udskifte i sommerhuset efter frostsprængning (manglende total vintertømning).

Hvad siger de alvidende? Skal jeg bare bestille en ny ventil eller først tjekke evt. andre årsager?

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Den her lukker jeg selv, for jeg fik den fikset.

Det viste sig, at maskinen stod fuld af vand og det gjorde tanken på venstre side også. Jeg åbnede dyret og ved at løfte i den røde stang, pumpede den ud, men der stod stadig vand i sidetanken, der blev det, og der kom intet ind fra vandhanen, selv om jeg kunne høre magnetventilen åbne.
Nu afmonterede jeg alle slanger og holdt et vaskefad for og startede: Indløbet fejlede ikke noget, der kom vand frem til fadet. Fyldte lidt vand i bunden af maskinen og løftede den røde stang. Det løb også fint frem til fadet. Slangen til højre/forrest ind i maskinen var heller ikke stoppet.
Hele boksen kom af. Det gjorde den lille med flyderne ned til højre/forrest også. Intet at konstatere umidddelbart.
Den store boks fik fyldt eddikestyre ind ad vandindtaget og efterladt på hovedet natten over.
Slanger blev blæst igennem med trykluft. Det gjorde boksen også (med forsigtighed, bagsiden er bare plastfolie).
De to magnetventiler nederst blev ohmet. Ingen fej, der var elektrisk hul igennem.

Mærkeligt, jeg opgav og genmonterede sideboksen. Nu fungerede den, og jeg kunne følge og forstå virkemåden. Se nedenfor!!!!

Jeg ved altså ikke hvad det var, der fik den i gang, men sådan virker den:


De tre tilslutninger til venstre/bagerst er h.h.v. afløb til kloak, tilløb fra tømmepumpe til kasse og vandindtag. De næste med magnetventiler er div. internt flow. Forreste er fra vandtanken til bundkarret.

De to bagerste tilslutninger er ført lige igennem en sløjfe, der tager en tur øverst i boksen. Den fungerer bare som et vandstop for at undgå hævertvirkning, så afløbsvand ikke løber tilbage i dyret.

Resten af boksen er et stort doseringsbæger: Det indeholder én portion vand til opvask: Når maskinen startes, åbner indløbsventilen og fylder boksen op. Når den er næsten fuld, er der et overløb til den lille boks, hvor en flyder/membranventil trigger en kontakt, der lukker indløbet og i stedet åbner en intern cirkulation og selve vaske/skyllecyklus. Boksen står altså normalt tom.

Nu har jeg noteret det, og håber aldrig jeg selv skal få brug for det igen.

Tak for tidligere indlæg, der beskriver adskillelse osv.........

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis