Ledning gennem mur under terræn

Vi skal have et antennekabel ind i huset. Internettet, for det er det jo, er pt. en telefonledning der er ført gennem muren ca. 40 cm under terræn. Jeg vil gerne have det nye kablel ind samme vej. Hvordan gøres det bedst? Er det overhovedet en god idé? Den eksisterende løsning ser ud til at have været tæt i +40 år.

Nu der nu skal graves, så vil jeg også lægge et inaktivt fiberkabel ved, men hvor får jeg sådan et?

Findes der en løsning hvor man sætter et rør gennem muren og fører ledningene igennen det?

mvh. Henrik


Henrik
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Til fiber, trækker du bare et tomrør igennem, og så kan du vel trække antennekablet der i, til du vil skifte det ud med fiber, og ellers ville jeg bore et nyt hul til antennekablet, du ved jo aldrig om du kommer til at få brug for telefonlinien igen..
Din el-forsyning vil trække fiberkablet når du tilmelder dig fibernettet. Men du kan føre et tomrør igennem soklen som der bliver skrevet, som el-forsyningen kan bruge til at føre fiberkablet ind i huset med.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Tak for tippet. Her tænker jeg at sætte et rør (af en eller anden type) gennem soklen. Jeg hader synlige gennemføringer. Kender bare ikke de rigtige Google søgeord for den slags. Tanken er så, at føre alle relevante ledninger ind her.

Henrik
Som elektriker "hader" jeg også synlige dåser og kabler udvendig. Men med hensyn til fiber undgår du ikke en ret stor synlig kasse udvendig, som der tilgår et fiberkabel (i rør) nede fra jorden. Deres regler er at den skal de kunne komme til uden at folk er hjemme. Så borer de normalt bagud fra den og placerer fiber modtager med eventuel router inde lige bagved. Her kan du få indflydelse hvis du i forvejen har ført et rør fra ønskede router placering til mindst synlige sted over soklen udvendig.
Jeg ved ikke hvad det er for en antenne du skal have ind, så der kender jeg ikke reglerne.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce

Det afhænger sikkert af selskabet, men der er intet teknisk problem i at føre fiber ind under jorden. Det er mit eget fiberkabel. Jeg pegede bare, hvor jeg ville have det ind, og det var dér de borede hullet.

Alle mine forsyninger; vand, varme, kloark, tv, og fiber er ført ind under jorden. Det eneste, som er synligt udefra er min telefon.

Jeg ville nok bore 3-4 tomrør gennem soklen, og så trække selskabernes kabler ind igennem dem. Og ja, boret skråt nedad indefra.

Tak for alle svarene. Jeg tror også fiberen kommer fra en fritstående boks ved vejen (men hvad ved jeg; må spørge naboen der har det).
Tomrør var navnet jeg skulle søge efter, tak Det største spørgsmål var reelt hvordan man lavede en korrekt, fleksibel, gennemførsel i soklen - og om man kan gøre det selv. Fandtes der løsninger hvor man indsatte et rør med gummityller i enderne, eller var det bare et spørgsmål om at klaske mørtel og tjære på bagefter?

Jeg er lun på at få lagt et rør ned. Det må også være sikrere for kablerne.


Henrik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis