Ingen lys/gulvvarme/strøm

Hjælp

Jeg har fjernet et gammelt lampestik og har nu ikke lys/gulvvarme/strøm i dele af huset. Jeg antager at lampestiklet har forbindelser til husets øvrige enheder.

Kan nogen hjælpe mig med at samle ledningerne på billedet?

God Søndag
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det er faktisk ikke nemt. Du har jo også flere ledninger oppe i dåsen.
Men principielt så skal alle blå samles i samme muffe, og alle brune. Men du har jo en masse sorte og da jeg ikke kan se hvor de kommer fra er det ikke muligt at give et præcis svar på.

Prøv at kigge med lys op i dåsen og se om der ikke ligger en samlemuffe med nogle hvide. og samtidig se hvilke ledninger der hører sammen altså kommer fra samme rør-

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Ikke for at være fræk, men man ligger som man har redt.
At råde dig til hvad du skal gøre, er det mest oplagte, når du åbenbart ikke har bedre styr på elektricitet end at ringe efter en der gidet at stå 3 år i lære...
Du kan også begynde at måle alle ledninger igennem, for at finde ud af hvor de enkelte ledninger kommer fra og hvor de går hen og hvad de bruges til. Du skal bruge en fase, en nul, en jord, en mellemledning, i en typisk installation, så er det jo bare at finde ud af hvad der er hvad.
Ud fra et billede kan man ikke finde ud af hvilken ledning der er det ene eller det andet... husk på at strømmen er totalt ligeglad med farven på ledningen, det er kun et måleinstrument der kan afgøre det.
At det så normalt er som Erik skriver, at nul er blå, fase er brun(eller sort) og mellemledninger er hvide (eller en anden farve) betyder jo ikke at det også gælder hos dig.... der kunne jo være andre som dig der tidligere har rodet med ledningerne, så der kan ikke udstedes garantier.


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Tak for den hurtige respons Erik og Henrik !!!

Nu er der styr på samlingen - farverne drillede lidt men 'nullerne' er samlet og det var fase ledningerne der drillede med forskellige farver.

Tak

Henrik jeg forstår din pointe - jeg var bare for nærig til at slippe 5-600kr for 5 minutters arbejde.. Men jo, at ringe til fagmanden når jeg ingen forstand på el har er det rigtige.

God dag

Det var jo godt at du kom videre. Det jeg mente med de hvide ledninger var at i gamle installationer brugte man hvid som fase (nu brun) og sort som Nul ( nu lyseblå) Så med alle de sorte havde jeg en mistanke om at det var en blanding af gammelt og nyt.
Og selv Henrik skal have luftet "sarkasmen" og når han sætter sådan en lille og  til slut, bliver man jo ikke  men snarere  i låget.  Og så kan vi jo alle være

Nu glemte jeg helt at sige velkommen på LDS Og kom endelig igen hvis du skulle have " fået sengen redt så du ligge skidt i den"


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Dert var heller ikke for at lyde som en sur gammel mand, mere for at fortælle dig, at man ikke altid kan regne med at tingene bare er som de skal være...
Som min gamle læresvend sagde: Du skal ikke tro, du skal vide -Tro er noget der sker i kirken om søndagen

Og sevfølgelig skal du også ha' en Velkommen til fra mig også  

Jeg håber at du bare spørger løs, eller endnu bedre, hjælper andre, hvis der skulle være ting som du er ekspert i. Det er jo måden at et sådant forum fungere 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Annonce
Tak for velkomsten og ikke mindst den hurtige hjælp

Jeg lærte også lidt om el idag - og så kan ungerne spise morgenmad i morgen med lys og varme fedt

Hilsen Jan
Tak for velkomsten og ikke mindst den hurtige hjælp

Jeg lærte også lidt om el idag - og så kan ungerne spise morgenmad i morgen med lys og varme fedt

Hilsen Jan
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis