Reparation af træ skærebræt

Hej.

Jeg har er træ skærebræt hvor det er revnet/spækket. Det gør at vand og saft løber ud af saft rillen.

Hvordan fikse jeg det?

Husejer og bliver derfor nødt til at være handyman.
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Svært at sige, når man ikke har set det. Men det lyder som om, at det vil kunne klares med kemisk træ. Det kan købes i det lokale byggemarked. Er vandfast.

Kurt B. Andersen
Okay.

Jeg stod i Bauhaus i går og kiggede polyfills har noget plastisk træ, danalim har det også. Men der står ikke bagpå at de er til spækbræt eller træ skærebræt.

Men vil det kunne bruges, eller er det vigtigste bare at det er vandfast?.

Jeg forsøger lige at sende er billede også

Husejer og bliver derfor nødt til at være handyman.
Jeg tror absolut ikke, at der er lavet noget specielt til skærebrætter. Så mange er der nok ikke der skal repareres i stedet for at købe nye. Jeg kender det hovedsaligt fra, at jeg har repareret et bord med det, og det bord står udendørs, og der holder det fint. Men du skal så også tænke på, om farven på det kemiske træ passer, da det vist er begrænset, hvor mange farver det fås i.

Kurt B. Andersen
Man skal nok også tænke, om det er prisen værd?
- Er det et specielt skærebræt? / affektionsværdi?
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Man skal især passe på med at tilføje kemikalier til madlavningsinstrumenter. Selvom det kemiske træ er stærkt osv, kan der være ting i forbindelse med madlavning, som kan virke stærkt opløsende, hvorfor du risikerer at der kommer nogle stoffer med i maden, som absolut ikke hører hjemme der.
Bare en advarsel..

Martin
Annonce
Skrevet af n_torer på 23-01-2017 11:09
Man skal især passe på med at tilføje kemikalier til madlavningsinstrumenter. Selvom det kemiske træ er stærkt osv, kan der være ting i forbindelse med madlavning, som kan virke stærkt opløsende, 

 

Ja eller man kan "skære" i det, så der ryger dele af det med i maden.. skal ikke kunne sige hvor farligt det er, men jeg havde nok købt et nyt skærebræt, medmindre det er noget der skal op og hænge på væggen

 

Nu skriver du ikke hvor stor din revne er... er den tynd, kan du få træet til at "vokse" ved at bade det i vand. Men er det en tykkere revne, ville jeg skære en lus i noget tilsvarende træ og fræse en rille du kan indfælde lusen i, og skal det være helt rigtigt så skal der efterfølgende laves "butterfly" samlinger, for at undgå at træet yderligere sprækker.
Men som andre skriver, så er det kun hvis det virkelig betyder noget for dig, for arbejdet står ikke mål med resultatet.

Husk i øvrigt at træ skærebrædder(og andre ting i træ) aldrig skal i opvaskemaskinen, da det simpelthen er for aggressivt et miljø for træ.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Hej, Edberg

Hvad blev beslutningen?
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis