Snydt af byggefirma - hvad er næste skridt?

Hej alle eksperter.

Her er den "korte" forhistorie:

Vi er nyslåede boligejere og har købt et nybygget hus, som vi frygter er fuld af fejl og mangler. Byggefirmaet virker ligeglade med os, og har på intet tidspunkt taget os seriøst. De virker mere interesserede i deres markedsføring og profiler på de sociale medier.... Selv de mest åbenlyse fejl har vi måttet insistere på at få udbedret, og flere gange huske dem på det fordi det bliver glemt. Efter mange måneder med on/off udbedringsarbejde, er vi ikke rigtigt kommet nogen vegne. Efterhånden er vi bekymrede for om huset overhovedet er bygget korrekt, eller om vi risikerer skimmelsvamp i tagkonstruktionen m.m. Vi har f.eks. mistanke om at de har undladt dampspærre over loftet, og vores gavlbeslag ser ikke ud til at sidde de anbefalede 2 cm. fra taget.

Som skrevet er vi nye og selvfølgelig helt uerfarne, og jeg har ved efterfølgende overvejelser godt kunnet se at vi skullet have været meget mere kritiske fra starten og hyret en dygtig byggesagkyndig fra begyndelsen. Det er heller ikke alt vi har fået med på mangellisten, simpelthen fordi byggelederen ikke ville kendes ved det, og efter 2 timers aflevering hvor ALLE fejl blev benægtet hårdnakket, var vi ekstremt trætte. Den byggesagkyndige var ikke med til afleveringen, for han mente ikke det var nødvendigt - han havde jo set det han skulle ved forafleveringen, og de ting der skulle udbedres havde byggelederen givet mundtligt løfte om at få rettet op på. Nogen af disse ting blev da også udbedret, men først efter flere måneder.

Hele forløbet har trukket store veksler på vores tålmodighed og - ikke mindst - vores nattesøvn.

Hvad kan vi gøre?

Min tanke er at få en anden og bedre byggesagkyndig med ud, som kan lave en byggeteknisk undersøgelse af huset og gennemgå det fra top til tå. Evt. også få lavet en tæthedsprøvning. Vi er også indstillede på at det kosmetiske nok ikke bliver bedre end det er nu, så her ligger vores fokus ikke.

Er der nogen klageinstanser jeg kan henvende mig til?

Jeg er indstillet på at det nok bliver en dyr omgang, men jeg ser det som lærepenge og vil for fremtiden aldrig stole blindt på ejendomsmæglere og/eller byggefirmaer, uden at have en byggesagkyndig med helt fra start :-)

Hører også meget gerne andres erfaringer og oplevelser - alt er en hjælp i skrivende stund.


Mvh nybyggeren
15 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er det et typehus firma, eller et lokalt firma som fik lyst til at bygge huse, som har bygget det?

Huset skal selvfølgeligt være i orden når i modtager det, men hvis i ikke selv har styr på det, skal i selvfølgelig har en mand ud og kigge på det som kan vurdere om det er i orden, og er det ikke det må i gå i retten..

Hvis jeres håndværker med medlem af byg garanti, kan man vel henvende sig der.
Hej Pizzabager,

Det er et stort firma, som udvikler og sælger ejendomme i det meste af landet. De har dog benyttet sig af en underentreprenør, som har stået for selve byggeriet hos os.

De er medlem af Byg Garanti - så det vil jeg lige kigge nærmere på. Tak for tippet.

Mvh nybyggeren
For at få noget dækket af BYG garantien skal i have en kendelse fra Byggeriets Ankenævn. Eller en kendelse fra en retsinstans. Så i kan evt true med at sende sagen til behandling der og samtidig give dem en anmeldelse på trust pilot eller på deres Facebook side med mindre de begynder at tage sagen alvorligt. Det koster 300 kr at åbne sagen der og man skal vedlægge al nødvendigt dokumentation inklusive mail korrespondance.

km
Hej km,
Tak for rådet. Vi skal have fat i en byggesagkyndig imorgen, og så får vi gennemgået huset og indhente dokumention på evt. alvorlige fejl. Efterfølgende gør vi så status og starter nok med at kontakte byggefirmaet og forelægger dem oplysningerne. Vælger de at undlade at forholde sig til det, må vi oprette en sag og tage den derfra.
Er det helt ved siden af at gøre det på den måde, eller lyder det fornuftigt?

Mvh nybyggeren

Bed firmaet om at sende deres KS (kvalitets sikring) dokumentation billeder + skemaer for de ting der ikke umiddelbart kan ses. Vådrums sikring i bad feks. Det vil den bygge sagkyndige nok bede om fordi det er ting han ikke kan checke. I typehus branchen kan den del godt halte lidt, i større byggerier er det grund nok til at holde ratebetalingerne tilbage hvis ikke man kan fremvise KS for det man har lavet. Og det er alle faggrupper. Murer/maler/tømrer/vvs/el/kloak osv Vi skal feks dokumentere vådrumssikring ved hjælp af billeder, fald på gulve, tykkelse på vådrums sikring, korrekt bånd, korrekte manchetter omkring rør osv.  ellers er nul moneter.


km
Annonce
Hej
Det er desværre sådan en stor del af hverdagen forgår for mig, og der er næsten ikke noget der kan overraske mig mere!!
Det er faktisk utroligt at der ikke er mere kontrol med firmaer der jo administrerer millionbeløb for deres kunder.
Jeg har faktisk været rådgiver for en husejer, hvor skønsmanden kom frem til at det ville koste knap 5 mio. at udbedre fejl og mangler på et nybygget (stort hus).
Jeps, en uvildig byggesagkyndig på sagen og er byggefirmaet uvillig til at løse manglerne (der er iøvrigt 5 års reklamationsret), bør sagen for Byggeriets Ankenævn. Får I medhold i Byggeriets Ankenævn, og virksomheden evt. ikke efterlevet afgørelsen inden for den fastsatte frist, kan I gøre brug af Byg
Garanti. Ordningen dækker fejl og mangler med op til 100.000 kr. inkl. moms pr. byggesag.
Skrevet af Orla Nautrup på 17-01-2017 23:11
Der er bare det ved Byg Garanti ordningen, at den ikke dækker sager hvor entreprisesummen overstiger 1 mio. kr.
:-(

 

..arbejder, der er en del af et nybyggeri med en samlet entreprisesum på over 1.000.000 kr. inkl. moms. 

 

Til gengæld - det gælder blandt andet vvs- og elinstallatører. De kan være dækket af deres egne faggruppers organisationer, da flere af disse har en garantiordning i stil med Dansk Byggeris. Så spørg den enkelte håndværker, om han er dækket af en garantiordning, og dobbelttjek hos den aktuelle garantifond, om håndværkeren er gyldigt medlem
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også