Harddisk etui gået i stykker

Hej

Jeg har en ekstern harrdisk som er gået i stykker ved stikket, så jeg skal have købt et nyt kabinet, men hvordan finder jeg ud af hvilken str det nye kabinet skal have?

Har fundet en side hvor der står lidt forskellige str på kabinet str fra 2" - 3,5" og de har nogen cm mål derefter - men skal harrdisken måles uden på det gamle kabinet, eller kun selve harrdisken?

På forhånd tak

Vh Martin  


Martin O
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er kun selve harddisken. De fleste harddiske er 2.5" eller 3.5".
Hvis din er en gammel stor klodset sag, er det en 3.5".
Er det en der kan kører kun på USB kablet, er det en 2.5".

 

Harddiskens interface er også af betydning, idet de fås i såvel parallel som seriel udgave. Det parallelle interface (PATA) har et stort datastik, medens det serielle (SATA) er meget mindre. Du kan se forskellen ved at søge på nettet.
Du behøver ikke søge på nettet, for hvis der er to stik på din HD er det en sata disk, som også er det mest almindelige i dag.

fase
Mange nyere harddiske, som bliver leveret i kabinet, har hverken pata eller sata stik. Her tilsluttes usb direkte til disken.

Til oprindelig spørger: Upload et billede af din disk/kabinet, så kan du få et bedre svar. Overvej også, om det kan betale sig at købe et nyt kabinet. Mange af de billige harddiske er af utrolig ringe kvalitet, og de går i stykker efter få år. Måske det er tid til at købe en ny?
Annonce

Her lidt billeder af harddisken 


Martin O
det er en 2,5 " med SATA stik og gerne usb 3.0 interface du skal bruge.
Du har uploaded et billede af kabinettet og ikke af harddisken, men billedet viser, at der må være tale om en 2,5" harddisk og når stikket ser ud til at være USB3, så er det sikkert også SATA interface.

@Jenshøj
Hvis man køber en ny harddisk, med eller uden kabinet, så må man jo også se i øjnene, at alle de dokumenter, fotos og musik, der ligger på den gamle HDD er tabt. Det er Martinvolesen næppe interesseret i. Min erfaring er også, at harddiske, der sælges i et smart kabinet, er meget ringere end de harddiske, som man kan købe løst og evt. selv montere i et kabinet, men det ser jeg som en biting i den aktuelle situation.
Der findes vist ikke harddiske med direkte USB-interface, men jeg har set tilfælde, hvor USB-interfacet var monteret på selve harddisken med SATA-interface, hvorefter det hele var monteret i et kabinet. Er dette tilfældet skal dette eksisterende USB-interface blot afmonteres, før harddisken monteres i et nyt kabinet.

Jo, der findes harddiske med usb-interface, og er helt almindeligt, når man køber en harddisk som er monteret i kabinet fra fabrikkens side. Det kan ikke afmontetes og laves om til sata.

Jeg kan ikke se af Martins billeder, hvilken type disk der sidder i. Vi er enige om, at det er 2.5". Men det kan være både typen på billedet ovenfor, eller typen med ekstern sata-usb controller. Martin er nødt til at tage disken ud af kabinettet for at få et entydigt svar :-) Det kunne dog godt være sata-typen, da dem med intern usb-controller ofte sidder i plastickabinetter, som ikke kan adskilles. Her er der jo i det mindste skruer. Vær i øvrigt også opmærksom på, at 2,5" diske fås i forskellige tykkelser, og at det nye kabinet skal passe til tykkelsen.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis