Flytte til Jylland (Vejle/Silkeborg)

Hej

Jeg tænkte at det var rette sted at stille spørgsmål om ovenstående ;-)

Vi bor i Kbh. området, og tænker p åat flytte til enten Vejle eller Silkeborg - afhængig af jobmuligheder. Fruen har lettest ved at finde noget i Silkeborg, men jeg skal nok køre lidt.

Er der nogen der kan sige noget om hvor det er godt at bo i de to byer?

Vejle:

Jeg synes selv Vejle ser spændende ud, ligger centralt og de nye villaområder i NV delen af byen virker interessante og tæt på skole.

 

Silkeborg.

Der synes jeg faktisk også det er de nye områder i NV der ser mest interessant ud. Det skal dog ikke være for tæt på motorvejen - vi bor i dag 100m fra Motorring 3, så vi vil gerne prøve at bo et sted, hvor man kan sidde i haven uden en motorvej der suser (eller larmer i fugtigt vejr).

Jeg har set på Buskelund/Hvinningedal og østpå i Gødvad. Vores krav er bl.a. tæt på skolen med stisystemer, og et hus hvor man ikke skal bruge ½mil. på istandsættelse - det har vi prøvet...

 

På forhånd tak, for de måske hvemvendende jyder.


 -------

tilflytter til det midtjyske

--------
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle er en spændende by især om vinteren når man skal ned i byen eller op igen. Silkeborg ja her synes jeg da man bør fremhæve den smukke natur især i det sydlige opland. Der er vist gode jobmuligheder i begge byer og i al fald er der motorvej lige uden for døren.
Det vigtige er at kun 1 af jer skal køre langt for at komme på arbejde. Det gælder både udgift til 2 biler, og tid med afhentning af børn i f.eks. dag instition, fodbold, spejder m.m.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak begge
Det er netop for at der kun er en der skal pendle at det bliver en af de to byer.

Er der ellers nogen der har kommentarer om hvor det er godt at bo i byerne, eller hvilke skoler der er bedst?

 -------

tilflytter til det midtjyske

--------
For begge byer gælder at der er meget attraktive(dyre) områder og mindre attraktive områder. I Silkeborg er der så vidt jeg ved ikke større socialt belastede områder, som der skal tages hensyn til. Så det er meget et spørgsmål om hvad I er til, nyt byggeri eller ældre, nærhed til søerne og uddannelsesinstitutioner og størrelsen af pengepungen. Generelt er de nordlige kvarterer i Silkeborg i den billigere ende, uden at det nødvendigvis er dårlige områder.
Væsentligst for jer vil være placeringen i forhold til arbejdsstedet for den der skal pendle. Pendlertiden kan godt forlænges med en halv time hvis I placerer jer i den forkerte ende af byen. Motorvejen har nok hjulpet en del i Silkeborg, så der er færre der skal igennem byen øst-vest.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis