Et lidt underligt problem

Jeg har en trappeafsats, hvor jeg skal sætte trappegitre op. Det er ikke jordens mest praktiske sted, da der ikke er mur på den ene side. Jeg har fundet et gitter, der ikke behøver at stå i 90 grader for at fungere, og så overvejer jeg at sætte sådan en fætter her fast for enden og sætte gitrene fast i den.

Men hvordan får jeg den bedst muligt sat fast? Jeg har højt til loftet og vil helst ikke skrue i selve gelænderet eller pindene under det. Da man må forvente, at børn kan finde på at læne sig på gitteret, skal det jo gerne sidde ordentligt fast.

Et billede som viser at de to pinde længst ude på gelænderet skæve - ellers ville jeg nok have sat et ekstra stykke træ og rørholdere på. Men med de skæverter her synes jeg ikke at den gode løsning står hopper op og ned foran mig for at blive set 

mvh. tina

Jeg har en trappeafsats, hvor jeg skal sætte... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Set ud fra dit første billede, har du ingen fodliste ved modstående væg. Der er en trappevange der løber skråt opad. Så her ser jeg 2 muligheder:
1. Gitteret sættes oppe over trappevangen, så der er ca. 20 cm under gitteret. Da der alligevel er at trappetrin netop der, kan barnet vel ikke komme igennem.
2. skrue en stolpe på væggen der er netop lige så tyk som trappevangen.
Er det til den anden side du har problemet med en forliste kan du der bruge metode 2 et bræt der er netop lige så tyk som fodlisten. At bore i væggen selv om der er en stikk. i nærheden er den risiko man må tage. Du kan da lige skrue stikkontakten løs, for at se om ledninger overhovedet går i den retning væk fra dåsen.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tak Erik!! :-)

Jeg er foreløbigt ikke engang nået til at overveje, hvad jeg stiller op med trappen opad, men jeg tænker, at der netop ikke sker så meget ved at løfte gitteret der. Det er værre nedad.... Her sidder det nederste beslag til gitteret helt nede i gulvhøjde, og det skal det - der er simpelt hen for meget "gi" i gitteret, som ikke rigtigt er et gitter, men noget stof-agtigt, man trækker hen for, til at jeg tør eksperimentere med højder der. Og det er så her, man virkelig elsker sit gamle hus med sjæl - når fodlisten er piv-ikke-lodret :-D

Jeg har lige været ude og købe sømdyvler og håber, at der er noget mur bag karmen - det ville være så helt og aldeles fantastisk. 

Som bonus for din store tålmodighed og hjælpsomhed får du lige et billede af løsningen, som den ser ud nu - nu er jeg nemlig kommet på computer igen :-) Jeg er lidt stolt af rørholderen. Den er mere synlig end vinkelbeslag, men der er ingen huller i gelænderet ;-) 

mvh. tina

Det ser jo godt ud, og skal vel sidde der de næste mange år (flere børn) Ellers må du jo ud på væggen, og så med det bræt til at udligne fodliste tykkelse. Så kommer der ikke huller i karmen. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også