Et lidt underligt problem

Jeg har en trappeafsats, hvor jeg skal sætte trappegitre op. Det er ikke jordens mest praktiske sted, da der ikke er mur på den ene side. Jeg har fundet et gitter, der ikke behøver at stå i 90 grader for at fungere, og så overvejer jeg at sætte sådan en fætter her fast for enden og sætte gitrene fast i den.

Men hvordan får jeg den bedst muligt sat fast? Jeg har højt til loftet og vil helst ikke skrue i selve gelænderet eller pindene under det. Da man må forvente, at børn kan finde på at læne sig på gitteret, skal det jo gerne sidde ordentligt fast.

Et billede som viser at de to pinde længst ude på gelænderet skæve - ellers ville jeg nok have sat et ekstra stykke træ og rørholdere på. Men med de skæverter her synes jeg ikke at den gode løsning står hopper op og ned foran mig for at blive set 

mvh. tina

13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Den med rørholder er slet ikke dum endda. Du laver 2 stk fine brædder ca 200 mm lange. Dem monterer du vandret øverst og nederst med rørholdere på Balyster (det hedder de lodrette) tættest på trappen, og tættest på den stolpe du vil have til at sidde fast.
Så må du skrue klodser på dit bræt indtil det kommer til at passe med den anden balyster så der også kan komme 2 rørholdere.
I stedet for rørholdere ville jeg nok lave endnu 2 brædde stumper og spænde det hele sammen med nogle lange skruer. Jeg tror det vil blive mere stabilt især hvis du starter med at bore ned imellem de 2 brædder, imedens de bliver holdt sammen med en skruestik/tvinge. Når så det skilles ad er der 2 riller i hver som kan stabilisere. Ja der skal så også laves tilsvarende riller i opklodsningen.
Håber det er forståeligt ellers må jeg lave en lille skitse i aften

ELLER kom jeg i tanker om, skære noget væk af tilsvarende stump som du har vist på billedet. Ellers på samme måde. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Har lågen samme højde som den lægte, du har stillet op?
Det letteste er at skrue den fast i bunden direkte ind i trappen. Trappen ser ud til at skulle have en klat maling inden så længe, så ved den lejlighed kan hullerne fra skruerne spartels og males over, så det ikke kan ses, at der har været monteret noget.
I toppen ville jeg skrue et vinkelbeslag fast i lægte og undersiden af håndlisten. Man ser og mærker ikke hullerne på undersiden.

En anden mulighed kunne være at tilpasse lægten, så den passer præcis ind mellem balystrene. Herefter stilles den i lod og fastgøres i siden til balystrene med nogle kabelbøjler som f.eks. http://www.bauhaus.dk/jo-el-kabelbojle-10mm.html
Jeg er nok mere lavpraktisk, jeg tænker at sætte lægten hvor den er, så trappegitter på ydersiden af lægten, og et par "plastik" klemmer/skruetvinger, en i toppen en i bunden, fra trappen, forbi lægten og fat i kanten af gitteret på den anden side, så lægten kan sidde imellem og stabilisere.
Men det lyder måske smartere inde i mit hoved end det er
Den med almindelige skruetvinger havde jeg også vendt idne i hovedet. Men så tænkte jeg: det er nok på grund af et barn, måske den første. Skal det sidde i 3-4 år og så kommer den næste o.s.v.
Så et par gammeldags klaptræ som dem der vist sad på hver side af snuden på studene når de skulle styres.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Nej hvor er i gode, tusind tak for de gode forslag! :-) det bliver vinkelbeslagene, jeg kan godt leve med skruehuller under gelænderet, og det er en løsning der er til at overskue.

tusind tak hjælpen til jer alle :-)

mvh tina
Annonce

jeg tror jeg har en bedre løsning vi brugte selv da børnene var små en y spindel som den her der skal sættes imellem lågem lodrette stænger og så fastspænde gitteret  mod muren på den anden side
http://www.bornebiksen.dk/product/babydan-y-spindel-til-premier-gitter-2-pak-3079/

tænker at alle forhandlere af børnegittere til trapper har løsninger du kan bruge 

mfrost, y spindler er rigtig smart hvis man har et gitter med snublepind i bunden ;-)

mvh tina
Det blev sørmevnoget heltvandet alligevel 😃 da jeg var i bauhaus, var der en stor rørholder, der kaldte på mig, og sørme om den ikke passede rundt om gelænderet, foret med stumper fracen afdød sleeve til computer 😉

Jeg har tre taget billeder af det, men kan ikke finde ud af at uploade fea telefonen.

Nå, men nu har jeg så et tillægsspørgsmål, som jeg håber i også vil hjælpe med. Den ene side af gitteret har jeg skruet op i dørkarmen, og det er jeg ikke tilfreds med. Hvis jeg flytter det til muren ved siden af dørkarmen, er der to ting. 1. Det kommer til at sidde meget tæt på, hvor jeg formoder at ledningen til stikkontakten løber. 2. Der er fodlister, og gitteret har brug for en helt lodret væg, så der skal monteres noget plade på væggen, - ogcdet projekt bliver så igen vanskeligt, fordi fodlisterne er skæve. (nøj hvor ville det her være lettere, hvis jeg kunne smide billeder ind. Nogen der ved om man kan?)

Nå, men har i gode ideer til hvordan jeg får gitteret op på den anden side? 😊

Mvh tina
I dit første indlæg havde du da lagt billeder ind.
Efry, Jeps - der var jeg på computer 😉 i dag har jeg kun telefonen at gøre med 😉

Mvh tina
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også