Forindstilling af fordelerrør til gulvvarme med 20 + 16mm pex

Hej lav det selv'ere  

Vi har for nylig renoveret gennemrenoveret vores 70'er villa inklusiv gulvvarme. 

Halvdelen af huset er med kælder adskilt af betondæk og den anden halvdel med traditionel sandpude + sokkel. 

I den almindelige del har vi haft gulvene banket op og isoleret med 300mm isolering, afstandslister, rionet og 20mm gulvslanger til gulvvarme. Her er i alt 3 kredse: Stue, køkken og bryggers. 

I den anden halvdel hvor etageadskillelsen af udført i et betondæk har vi banket slidlaget af (ca. 40mm) hvorefter vi ovenpå betondækket har fastgjort 16mm gulvvarmeslanger lagt med ca. 7-10cms mellemrum, herefter et tætmasket rionet og igen lagt et slidlag ovenpå.. Slangerne ligger derfor ikke meget mere end 15-20mm under gulvet i den del af boligen.

Til styring af gulvvarmen har vi en gulvvarmekreds fra wavin med shunt, og på dette tigris 3/4" fordelerrør går følgende kredse på:

1. Stue 105m 20mm rør
2. Køkken 37m 20mm rør
3. Bryggers 40m 20mm rør
4. Gang+1m2 toilet 71m 16mm rør
5. Bad 38m 16mm rør.

Jeg er nu kommet til at skulle have justeret returløbsventilens forindstilling, således vandet løber igennem hver kreds med samme modstand, og den med mindst tryktab ikke stjæler alt vandet

Og nu melder min tvivl sig, har jeg lavet en fejl ved at lave en 16mm kreds på 71m. 
For at jeg kan bruge forindstillingstabellen skal jeg have regnet de 71 og 38 meters 16mm rør om til 20mm. 

Er der nogen der kan hjælpe med det? Jeg har set på nogle tryktabskurver på wavins hjemmeside, men de er selvfølgelig afhængig af flowet og her kan det variere fra et forhold mellem 1:2 til 1:12... Hvis de 71m skal ganges op med bare 4 har jeg en kreds med en modstand svarende til knap 300m 20mm rør, hvilket man jo ikke anbefaler for længden af gulvvarmekredse... 

 

Håber der er nogen der kan hjælpe derude, så jeg kan få min regulering til at virke optimalt  

Lige nu vil jeg prøve blot at indstille efter antal m og se bort fra de forskellige dimensioner. vel vidende at det ikke bliver korrekt, og vandet højst sandsynlig vil få svært ved at løbe i 16mm rørene.. Men i mangel på inputs bliver det sådan i første omgang. 

0 svar
 Følg tråden
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis