Pletter på undertag

Hej,

Jeg overtog for 3 år siden et hus med forholdsvist nyt tegltag (ca 10 år gammelt). Undertagtet har i alle 3 år været plettet, men jeg har altid antaget, at det nok skyldtes misfarvninger på den hvide dug fra vand og skidt, som er trængt gennem teglene.

Dog er jeg kommet i tvivl om dette kunne være skimmel af en slags? Loftsrummet er godt ventileret, og misfarvningerne kan ikke genfindes på bræder, murværk eller andet på loftsrummet.

Er der mon nogle, som ved hvad disse misfarvninger kan være (billeder vedhæftet)?

Med venlig hilsen, Casper

 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er altså skimmelsvamp
Når ingen andre vil, så ja. Du må have en utæthed i taget så vandet trænger ind og havner i undertaget. Alternativt er det også set folk har "glemt" at føre slanger fra eks. et badeværelses udluftning helt op gennem taget eller der er fremkommet et hul i slangen fra emhætten, hvilket mus er eksperter i og frembringe. Du må op og på jagt.

Godt nytår ønskes.

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Jeg havde en taksator forbi vores hus i en anden sammenhæng (skade på murværk) og jeg bad ham kigge på vores undertag, som er samme type og alder som dit og som også har mørke pletter - dog ikke helt så meget som på det sidste billede. Jeg var nervøs for skimmel, men taksator sagde helt uden forbehold, at det IKKE var skimmel og ikke var noget at være nervøs for. Han fortalte også, at der iøvrigt altid vil være skimmel på et loft, da skimmelsporer forekommer naturligt i udendørs-luften. Det topper i start-sommer og sen efteråret. Han nævnte, at man pga. det "bløde" undertag som er hvidt, ser man snavs mv. meget tydeligt.

Dét han kiggede efter, var skimmel i træværket, som følge af fugt (f.eks. pga. dårlig ventilation). Vores træværk er helt tørt og pænt overalt på loftet, som i dit tilfælde.

Mvh. AllanE
Lige én kommentar: Pletterne på mit undertag sidder på den anden side af undertaget, dvs. mellem tagstenene og dugen (jeg kan bare se skyggerne igennem, når jeg står på loftet). Det har nok et betydning om pletterne sidder på loftrums-siden, forestiller jeg mig. Men det må nemt kunne tjekkes om de kan vaskes af.

Mvh. AllanE
Det ER skimmel der er på undersiden af dit undertag. Det skyldes næppe en utæthed i taget. Ofte består fejlen I at din dampspærre ikke slutter tæt.

Det kan godt tænkes at der ikke er problemer med dine spær men det skyldes primært de er bedre til at optage og afgive fugten igen

Har du evt fået efterisoleret?

At taksator ikke siger det er skimmel er fordi de ikke bruger den slags ord. De kalder det ofte mug, skidt eller lign.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis