Lille malerkabine

Hej

Jeg er så småt gået i gang med at lave en lille malerkabine på ca. 3 mm2, hvor jeg kan stå og sprøjtemale små emner i varmen. Jeg i tvivl om, hvordan jeg arrangerer arbejdspladsen. jeg har en ca. 1,5m væg, hvor den skal placeres. Jeg havde forestillet mig at udsugningsventilatoren skulle placeres på loftet med aftræk til det fri via en taghætte. Er der nogen, der har erfaring i noget lignende?

FCL


FLC
Hej Jeg er så småt gået i gang med at lave en... Vis hele indlægget
28 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Nu ved jeg ikke,hvor tæt du bor på naboen,jeg tænker på,om vedkommende kunne blive generet af malestøvet.jeg ved ikke,hvor meget du har læst dig til,men brug altid siliconefjerner,en harpiksklud,og til møbler kan du fint bruge en korn 240 til slutslibning.Er spændt på at høre,når du er færdig med dit første projekt.

bh
Nu er jeg næsten færdig med projektet, men er kommet lidt i tvivl om, hvor jeg skal placere risten for lufttilførsel.

Udsugningen er placeret nede ved gulvet. Bør lufttilførslen placeres på modsatte væg? Oppe eller nede?
Håber, at I kan vejlede mig her.

FLC
I en proffesionel er loftet forsynet med indblæsning,der går gennem støvfiltre,hvor luftmængden der bliver indblæst er lidt højere end udsugningen,dette er lavet sådan for ikke at få støv ind i lokalet,når man åbner døren.Som S.Fabrin skriver,så anbring den udenfor,hvis det er muligt,og i modsatte ende af udsugningen.Det ville være fint,hvis du kunne regulere enten ud eller indblæsning,så du opnår ovenstående resultat,der er ikke noget mere irriterende,at når man har lavet et pænt stykke arbejde,og opdager,at der er urenheder på lakken.

bh
En ventilator på 360 m3 pr. time i en malerkabine er ikke meget. En alm. emhætte i et køkken suger det dobbelte.
Hvis du har en sugevæg på hele din endevæg - f.eks. 4 m2 kræves en lufthastighed på 0,2 m pr. sekund = 0,2 * 4 * 3600 = 2880 m3 pr. time.
Hvis du kun har en mindre "sugekasse" på væggen, f.eks. på 0,5 m2, kræves en lufthastighed på 0,5 m pr. sekund. Dette giver så 0,5 * 0,5 * 3600 = 900 m3 pr. time.
Nu er det jo et "hobby" anlæg, men det er vigtigt at du har styr på din luftstrøm. Du kan klare dig med mindre sug, hvis du placerer det i et hjørne, for så sørger begge vægge for at lede luften ind i hjørnet.
Jeg vil foreslå at du finder en ventilstor i minimum "emhættestørrelse", og bruger passende rørdimention - her ca. ø 160 mm.
Ventilatoren skal blot være til lavtryk, samme type som til en emhætte, eller en axialventilator (propelventilator).

Søren O
Annonce
Tak for gode råd.
Det kan godt være, at jeg skal vælge en kraftigere ventilator til udsugning, men placeringen midt på væggen
nede ved gulvet, kan jeg ikke ændre på. Frisklufttilførsel kunne måske være i samme væg i et eller begge hjørner oppe ved loftet? Da rummet kun er 3 m2, vil jeg så ikke komme en naturlig udskiftning af luften uden
brug af indblæsningsventillator? Det er jo kun til hobbybrug.

FLC
Selv om du har placeret udsug midt på væggen, kan du jo godt indskrænke dit sugefelt med et par skærmvægge både i sider og ovenover, så der kun lige er plads til emnet og din malepistol. Så får du højere lufthastighed selv med en mindre ventilator.
Du behøver ikke indblæsningsventilator. Der skal blot være mulighed for at luften kan komme ind. Vi har et malerum til rep. arbejder. Hvis døren står lidt på klem, kan man tydelig mærke luftstrømmen indad.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det var en mulighed, der var værd at overveje.

FLC
Du skriver,at rummet er 3 m2,jeg tænker på forslaget om at sætte skillevægge op,hvordan er det tænkt i så lille et rum,og hvad med belysningen efter opsætning af skillevægge i siden og ovenover ?

bh
Jeg skriver ikke skillevægge men skærmvægge. Det kunne være flytbart, evt. en ramme med noget plast hæftet på. De kunne være med en højde på 100 cm og 50 cm brede. Men det kommer jo alt sammen an på hvad der skal males.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også