Skakbrædt

mine gamle computere af af træ har været opbevaret i lang tid på loftet. Træet på flere af maskinerne er tørt og livløst.. hvordan kommer jeg i gang med at få dem til at "shine" igen. Kan man lakere oven på den trykte tekst på skakbrædtet?. Et par skakbrædter har desuden "pletter" hvor skakbrikkerne har stået i lang tid.

mvh

 


Pjl
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Er du sikker på at det er træ ?
Hvis det er, så er det sikkert finer, hvilket betyder at "træet" kun er 1-2 mm tykt.
Jeg ville prøve at rengøre det forsigtigt med en opvredet klud med sæbevand (eventuelt gnubbe lidt mere på "pletternes" omgivelser) , og tørre efter med en hårdt opvredet klud med rent vand flere gange, til det er så rent som det kan blive.
Vær forsigtig med vand, da det ser ud som det er dioder der sidder i alle felterne, og elektronik og fugt er ikke en god kombo
Men jeg tror ikke du får pletterne helt af, da de skyldes lys...

Du kunne eventuelt køre en klud med olie eller bivoks over til slut (uden at overdrive), men jeg tror ikke at lak, vil kunne bruges uden at du ved med sikkerhed hvad skriften er lavet med.


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
tak for hurtigt svar... elektronikken har jeg styr på.. men er en ged mh til træ....fjerner det hele under behandling af computeren.
Kan man dække ridser med en eller anden form for pasta? og havde tænkt mig en lidt farvet lak for efterbehandling, men starter som du har foreslået... mvh

Pjl
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis