Magnetkontakter til alarm

Hej,

Da jeg overtog huset, var der et gammel alarmsystem installeret. Der er i alle karmene på yderdører og vinduer monteret magnetkontakter, hvor der så i selve døren/vinduesrammen er banket en jern/magnet stang ned. Og forbundet hele vejen rundt i serieforbindelse...

Jeg tænker at bruge de magnetkontakter til mit ældre Visonic Powermax Plus alarmsystem, som har en indgang til sådan nogle trådet kontakter. Problemet er bare, at når jeg måler modstanden  på ledningen (som var monteret i den gamle central), er den kun på 8,5ohm. Og min alarm kræver 2kOohm.
(Klip fra manual)

Jeg troede i første omgang, at det kunne skyldes, at der var en dør/vindue der "hang" som gjorde at kontakten ikke fik ordentlig forbindelse. Men jeg har taget hver kontakt en efter en og sat en magnet på kontakten for at få den til at "lukke" og der måles hele tiden 8,5ohm ved centralen.

Så jeg tænkte at jeg måske kan udskifte de gamle magnetkontakter med nogle nye. Men jeg synes ikke det er til at gennemskue, hvilken modstand de har.... Eller er der noget jeg har fået misforstået?

16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

8.5 ohm og 2000 ohm er jo en væsentlig forskel, jo større ohm værdi, jo større modstand, så de 8,5 ohm er jo mindre modstand end den "nye" skal have.. jeg er ingen ekspert på området, men det er vel intet problem at lave modstanden større, der er langt sværere at lave den mindre..

Umiddelbart tror jeg nu godt det kan fungere, efter hvad jeg kan se, hvis der er 2,2kOhm eller mindre, ingen alarm, hvis der er mellem 2,2-4,4 kOhm, så er der en type alarm, og hvis der er uendelig, fuld alarm.

Med de gamle kontakter, vil der så enten være ingen alarm eller fuld alarm.

Men det kan også være dit alarm kræver der skal være 2,2kOhm modstand, også virker dine gamle ikke, medmindre du kan finde en sådan modstand og sætte ind der.

Synes ikke det er meget klart beskrevet, hvordan det skal virke, men hvis du skal have 2200 ohm ved ingen alarm og 4400 ohm ved alarm, kan du lavet det ved at sætte 2 stk 2200 ohm modstande i serie over alarmindgangen. Dvs. der vil der være 4400 ohm over indgangen som udgangspunkt.

De to ledninger fra dine magnetkontakter kobler du så parallelt ind over én af modstandene. Når kredsen gennem alle magnetkontakter er brudt, ændrer dette ikke på den samlede modstand (stadig 4k4, dvs alarm). Hvis magnetkontaktkredsen ikke er brudt, vil dine 8,5 ohm komme til at sidde parallelt med den ene 2k2 modstand, hvilket vil være ækvivalent med en modstand på 1/(1/2200+1/8.5) ~= 8.45 ohm. Den samlede seriemodstand er derved 2200 + 8.45. Det er rigeligt fint til at alarmen ser det som 2200 ohm, dvs. ingen alarm.

Ovenstående forudsætter at dine magnetkonakter afbryder kredsen ved alarm, men det tænker jeg de må gøre, da du beskriver det som en serieforbindelse.

Nu forstår jeg pludselig tegningen "Detektor uden sabotagekontakt". De to 2200 ohms modstande er netop monteret, som jeg beskriver ovenfor. Der hvor der står "alarm nc" - det er magnetkontakten.


Kan godt være at jeg misforstår hvad du skriver, men jeg forstår tegningen som at hvis der er en modstand på 2,2Kohm så er der ingen alarm. Hvis modstanden falder til uendeligt (magnetkontakt bliver brudt) så er der alarm. Er det helt forkert?

I teksten til højre for tegningen skriver de kW?

Tilføjelse: pt er der en modstand monteret i alarmen mellem gnd og zone29. Samt en mellem gnd og zone 30... Når jeg monterer ledningen fra magnetkontakterne mellem gnd og 29 (og fjerner modstanden) melder centralen af zonen ikke er lukket
Annonce

I teksten til højre mener de kOhm og ikke kW. Og så skriver de:
2.2kOhm = ingen alarm
4.4kOhm = alarm
uendelig = sabotage

Du skal bruge 2 modstande, som forbinde dem, som jeg beskriver (og som det er vist på tegningen "Detektor uden sabotagekontakt" ). Så vil den skifte mellem ingen alarm og alarm.

Du kan også sætte én 2.2kOhm modstand i serie med din magnetkreds. Så vil den skifte mellem ingen aalrm og sabotage. Dette kan du teste med den modstand, som allerede sad dér.

Ok..
Tænker at dit sidste forslag umiddelbart er det nemmeste.... For skal ikke kunne have forskel på alarm og sabotage fra kontakterne da de ikke kan afgive det. Så det nemmeste vil vel være at have 2,2kOhm modstanden i serie med magnetkontakterne. Når kontakten så brydes falder modstanden til uendeligt=alarm på centrslrn. Som jeg forstår det... Korrekt?
Så er næste ting bare for mig hvordan pokker jeg får lavet det! Hehe....
Ja lige bortset fra at modstanden stiger til uendelig. Du laver det, som jenshøj skriver, altså valget mellem ingen alarm og sabotage. Sabotage er vel i de fleste tilfælde lig med at nogen har forøvet vold på dit alarmanlæg :-). Indbrud f.eks.

fase
Nå ja - selvfølgelig.... Længe siden fysik i gymnasiet var på den indre tavle
Ja egentlig er jeg ligeglad om det er den ene eller andet - centralen skal jo bare give alarm
Lad være med at lave det, så valget står i mellem ingen alarm eller SAB.
Din central vil gå i sabotagetilstand - også når den er frakoblet!
Montér som vist på diagrammet med to stk 2k2 modstande.

De 8,5 ohm du måler er ledningsmodstanden rundt i din kreds. Din central er ikke så nøjeregnende med værdierne, den må gerne svinge nogle %.

Husk at kontrolmåle gennemgangen i kredsen for om alle kontakter virker, ved at åbne og lukke et vindue/dør af gangen.
Så du er sikker på at alt virker.

Så skal det nok blive godt!


Hilsen en sikringstekniker med 18 år i branchen :-)

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis