Tørring af trykimprægneret træ til hegn?

Kære eksperter

Er det en god ide, at lade trykimprægneret træ tørre inden indbygning?
Jeg skal lave et hegn til foråret med stolper og hegnsbrædder i trykimprægneret træ, og jeg har fået et tip om, at lade træet tørre først. Især for stolpernes vedkomne skulle det minimere efterfølgende svind af tværsnittet og modvirke at stolperne rokker.
Men jeg har fået forskellige svar når jeg har spurgt, og så tænkte jeg på, hvad I har af meninger herinde? Er det en god ide at købe træet hjem nu og lade det tørre (tørt) over vinteren, eller er det fuldstændig ligemeget? :-)

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du graver naturligvis stolperne ned, og fylder op omkring stolpen med grus der bliver stampet. Så er det fuldstændig ligemeget om de svinder lidt. Du kan naturligvis også støbe dem ned i beton, så er du sikker på at de rådner meget hurtigere i overgangen. ! ! 
Det kommer naturligvis an på hvilken højde dit hegn skal have, men de bør graves 60-80 cm ned.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Yes, jeg graver dem 90 cm ned, flyder grus i bunden, dernæst beton og så lidt grus i toppen. Højden af hegnet bliver 2,5 m over terræn.
Min logik sagde mig, at hvis de svinder lidt efter man har støbt, risikerer man at stolperne kan stå og rokke lidt...?

Nu er det jo sådan at træ arbejder med forskelligt fugt niveau.
Så hvis du tørrer dit træ og så efterfølgende udsætter det for fugt, ja så vil det udvidde sig, og da dit træ skal stå udendørs vil det arbejde alt efter om det er vådt eller tørt. Træ trækker fugt fra endetræet laaaangt mere end fra siderne, og dit træ vil i begge ender være udsat for fugt, så det er skønne spildte kræfter

Og så lige: Der er INGEN grund til at bruge beton, med mindre du har aktier i betonindustrien, og dermed skal tjene mange penge på noget der er totalt overflødigt...

Det er lykkedes industrien at overbevise befolkningen om at man ikke kan stikke en pind i jorden uden at den skal støbes fast. Må jeg lige minde om at vægtstangs princippet stadig virker (da det er en naturlov) ....
Grav en 2 meter stolpe 10 cm ned og et barn kan vælte den...
Grav en 2 meter stolpe 1,5 meter ned og den kan ikke væltes af selv den vildeste 4hjuls trækker...

Skrevet af en undrende mand


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Det var jo nogenlunde det jeg prøvede at forklare, beton er unødvendig, og en forringende faktor i det spil. Det er i toppen og bunden det skal holde, så den klump holder ikke noget når den sidder midt på, men er til irritation den dag de skal op. Desuden lukker den vandet inde i stolpen.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis