Tandhjul

Hej.  Er der nogen her på siden der ved hvor man kan købe enkelte tandhjul, gerne i plastik eller aluminium eller andet materiale. Jeg mangler 4 små tandhjul i størrelse 72 - 66 - 52 - 33 tænder. Alle tandhjulsfirmaer er i dag nogle store firmaer som kun har interesse i store produktioner.


VH
Hej.  Er der nogen her på siden der ved hvor man... Vis hele indlægget
46 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Alan.
Vi blev enige om først at lave 1 tandhjul for at se om tænderne passede med de originale. Grekeren lavede også 1 og sendte det med posten for en uge siden men det er desværre aldrig dukket op. Lige for øjeblikket er Grekeren syg men regner med at være på benene igen i næste uge og så laver han nogle nye og så håber jeg at de når frem. Jeg skal nok holde dig orienteret om forløbet.

Ja det må siges at være en ualmindelig stor hjælpsomhed at møde, et andet medlem tilbød jo at lave 3D filerne hvis jeg ikke selv kunne klare det, jeg er imidlertid så heldig at jeg har en søn som er meget dygtig til at bruge computer så han fik med lidt besvær lavet filerne.
Mvh Volmer.

VH

Dem der har fulgt med i min søgen efter tandhjul har måske også lagt mærke til, at Gregeren tilbød at lave dem på en 3 D printer. Jeg har nu modtaget de 4 hjul som er helt perfekte, utroligt at man kan lave dem så nøjagtige. Tænderne passer perfekt og hullet i midten til akslen passer så fint at de skal presses på akslen og noten ligeså. De er lavet i ABS og virker meget solide og passer også fint sammen med de originale tandhjul. På billederne kan man se hjulene både alene og sammen med de originale. Det ene af de printede hjul er hvidt og de 3 andre er brune. På det ene billede er det hvide hjul sammen med 2 originale tandhjul.

 


VH
Det er virkelig imponerende!!

Volmer: hvor lang tid tog det at lave filerne klar til print? Bare for at få en fornemmelse af opgavens omfang.

Gregeren: Kan du sige noget om hvad materialeprisen sådan cirka er på emner af denne størrelse? Og er det en specielt god maskine eller vil man kunne lave sådan noget på en "billig hjemmeprinter"?


Mvh. AllanE
Hej Allan. Hvis man først har lært at bruge programmet til at lave filerne med, så kan de laves på vel omkring en time, men det tog 3 timer for min søn, for han skulle først sætte sig ind i hvordan programmet bruges og det er ret kompliceret skulle jeg hilse at sige, han måtte se på nogle videofilm i youtube hvordan man bruger programmet, selv om jeg selv syntes jeg er nogenlunde god til at bruge en computer ville jeg ikke selv kunne have fundet ud af at bruge programmet, men det skyldes bl,a også at min søn taler og forstår flydende engelsk da han har boet et stykke tid i USA så han forstår hvad der bliver sagt i de videoer han så på i youtube.

Jeg kan svare på at det også kan laves på en billig printer, men det vil måske tage længere tid og så kan de billige printere kun lave mindre emner, men det kan Gregeren sikkert give et meget bedre svar på.

Mvh Volmer.

VH

Hej Volmer

Har du fået testet tandhjulene i brug, og fået en fornemmelse om det er en holdbar løsning.

For det er da imponerende man kan printe et tandhjul  


Vi prøver igen, i morgen --
Annonce

Jeg kan jo lige svare på Allans spørgsmål som han stillede for et år siden.. 

Printeren er i 100.000kr klassen.

Jeg ved dog positivt at en hjemmeprinter kan gøre det næsten lige så godt, forskellen er bare at de tager mange timer at fin tune, og man skal ofte ændre indstillinger alt efter hvad man skal printe.

Denne kan man bare printe på, næsten som en almindelig netværksprinter.

Jeg mener at de printede tandhjul kostede omkring 50kr i abs filament.

Til hobby printere kan du snildt købe et kilo ABS til et par hundrede kroner.


Elektronikteknikeren

Nej, de er først og fremmest et sjovt stykke legetøj. Men de kan komme skræmmende tæt på hvis man er villig til at invitere en del timer i opsætningen. Og så er det også lidt et lotteri. To ens Kina printere er aldrig helt ens. Så man kan ikke umiddelbart køre med ens opsætning, selv om det er et godt udgangspunkt.


Elektronikteknikeren

Hej Je_ns. Jeg har ikke brugt tandhjulene så meget for det er jo ikke så tit jeg slår gevind, jeg har dog prøvet dem et par gange og der er ikke nogen problemer, de virker meget robuste især hvis man laver dem af nylon. 

Min søn og jeg splejsede jo til en printer til kun 1.200 kr, man skal så selv samle den og det tager et par timer og så har min søn hen ad vejen forbedret den med dele som også er printet ud på printeren. Det er mest min søn der bruger den så den står ovre hos ham men jeg har også fået lavet nogle ting bl'a til drejebænken som feks spildbakker og en enhed som er sat oven  på dokken hvor der så sidder et målebånd i som bliver trukket med ud, desværre er milimetermålene/stregerne ikke så tydelige der. Mvh Volmer.


VH

Ja man ser da mange fine 3D printede ting på Youtube, lavet på de små 3D printere, som vi hobbyfolk har råd til at købe.

Skal da gerne indrømme jeg er lidt lun på sådan en billig 3D printer, men har ikke lige mod på at lære at programmere..


Vi prøver igen, i morgen --
Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis