Vådrum i gammel etageejendom

Hej alle i kloge gør-det-selv’ere!

Vi er i gang med renovering af et ældre badeværelse i en gammel etageejendom. Da vi skal have vinylgulv, får vi en fagmand til at lægge vinylen. I den sammenhæng har vi rodet i de gamle vægge da vi skulle have lagt vandrør om. Væggene består af en forskalling af 120x20mm brædder på vandret led, en slags isoleringsplade på 10mm, 120x20mm brædder på lodret led, gipsplade på 10mm og klinker.

Vi overvejer at hive klinker og gamle gipsplader ned og derefter sætte 15mm fermacell/knauf fibergipsplader op på den eksisterende trævægskonstruktion, vådrumsmembran og nye klinker. Vil det kunne holde eller SKAL de sættes op efter producenternes foreskrifter, altså på et skelet af trælægter eller på et stålskelet? Problemet er at vi ikke have plads til lægteskelet/stålskelet da badeværelset i forvejen er meget lille.

Og kan man på de vægge, som ikke er blevet pillet i, sætte nye fliser ovenpå de gamle fliser, som i øvrigt er blevet malet med vådrumsmaling?

Jeg er efterhånden desperat efter en hurtig, nem og holdbar løsning.

Med venlig hilsen

Martin Schack Jensen

PS. Jeg ved ikke lige hvordan jeg vender billederne herinde.

Martin
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det det drejer sig om er at væggen bliver stabil nok og ikke kan fjedre på nogen måde, det kan du næsten selv bedst vurdere. Men normalt er et lag fermacell nok. Med ca 30\40 mellem forskalling. Du kan godt have forskellige vægtyper bare sidste lag er et 1 mm tykt lag vandtætning der danner bassin i badeværelset. Vådrums maling gør det ikke ud for vandtætning.

km
Mange gode råd.. men et vigtigt mangler:
Der er i stort omfang anvendt asbest i fliseklæber.
Asbestholdigt fliseklæb er anvendt helt frem til 1979
Se her:
http://www.bar-ba.dk/media/2223873/Fliseklaebere.pdf
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Skrevet af Arbejdsmiljø på 26-01-2017 19:46
Mange gode råd.. men et vigtigt mangler:
Der er i stort omfang anvendt asbest i fliseklæber.
Asbestholdigt fliseklæb er anvendt helt frem til 1979
Se her:
http://www.bar-ba.dk/media/2223873/Fliseklaebere.pdf

 

Hvad er dine økonomiske interresser dette indlæg

 

Øhmm Økonomiske interesser.. SÅ må det være at spare penge (skattekroner) på at behandle folk der har fået lungehindekræft af at arbejde med asbest... måske helt uden at vide, at der var asbest i de materialer de rodede med dengang.
Ellers er jeg blot forundret over den manglende viden om farlige stoffer og materialer, når der vejledes.
:-)

Hvis man er en ansvarlig gør det selv menneske sætter man sig ind i tingene inden man kaster sig ud i det, så vil man jo kender til asbest, kamel snot, giftige fuger og anden der ikke er særlig smart at indånde og få på kroppen.

Med hensyn til flise klæb og asbest.
Først skal man finde ud af hvornår fliserne er sat op. om det er imellem 63 og 79.
Hvis man ikke kan finde ud af det. skal man have lavet en analyse som koster omkring 2000kr

Hvis man er så uheldig at der er asbest i flise klæben skal der jo proff nedrivnings firma ud fjerne det desværre for gør det slev manden/kvindes penge pung, men godt for hans/hendes helbred.

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
Helt enig i dit indlæg.. Dog er det mange det ikke sætter sig ind i tingene.. og blot går i gang selv med spredning af asbest til følge... Det er skidt, da der præcis med asbest ikke er nogen fortrydelsesret.. Sket er sket hvis man ikke tænker sig om...
Derfor mener jeg at der mangler viden om asbest og andre stoffer og materialer både blandt gør det selv folk men da også hos mange håndværkere...
Arbejdsmijø, det virker som om din viden stammer fra en bog og dermed kun er af teoretisk art. Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund og kendskab til brug af asbest egentlig for dine advarsler/skræmmekampagner.

fase
Hej igen. Jo er tidligere konsulent inden for arbejdsmiljø-rådgivning. Ja man bliver nødt til at læse "en bog som du skriver".. og læse publiceret forskning mv.. således at udtalelser om fx asbest har hold i virkeligheden.
Problemstillingen er jo netop, at når saglig information om asbest bliver kaldt skræmmekampagner, så viser det jo blot at mange ikke tager det alvorligt nok. Ofte er det fordi de folk selv har arbejdet ubeskyttet med asbest. Så er det en helt naturlig og menneskelig forsvarsmekanisme at fortælle sig selv og desværre også andre.. fx asbest kun er farligt hvis man har arbejdet på Eternitten i 20 år... Det ved man dog nu ikke er korrekt. Få ugers arbejde er nok til at udvikle lungehindekræft.
Derfor er viden omkring, hvor og i hvilke produkter der kan findes asbest, bly samt også PCB, være vigtig info for mange inden de starter med at renovere deres hus, badeværelse, kælder, køkken, tag, fyrrum mv..

Naturligvis skal man læse en bog eller flere for at få viden om det, man beskæftiger sig med ingen tvivl om det.
Men når man skriver at næsten alt, hvad man beskæftiger sig med er fyldt med asbest, som er farligt ved indånding, så får indlæggene præg af en skræmmekampagne. Du skriver, at få ugers arbejde med asbest er nok til at udvikle lungehindekræft. Det kan jeg ikke afvise, af den simple grund, at jeg intet statistisk materiale har om det. Det ville klæde dig at ledsage dine "kampagner" med lidt statistisk materiale, så man selv kunne få lov til at træffe sine forholdsregler. Som du beskriver farerne ved asbest, skulle man næsten tro at du er/var TV journalist. De blæser også enhver lille ting op til verdenssensationer.


fase
Selvfølgelig. Du/I får lidt links her: Klip dem blot ind i din browser.
https://ing.dk/artikel/asbest-kan-give-uhelbredelig-kraeft-paa-blot-uger-174050
Asbest kan give uhelbredelig kræft på blot to uger:
Bare to til fire ugers eksponering for asbest kan give uhelbredelig kræft, og 400 danskere får hvert år konstateret kræft som følge af det. Se ovenstående link.
OM BLY:
https://ing.dk/artikel/haandvaerkere-aner-ikke-hvilke-byggematerialer-der-kan-blyforgifte-dem-180871

TO KONKRETE SAGER.
http://arbejdsmiljoerepraesentant.dk/nyheder/4fbd97746aad4522aeffe8f73342d8f7-20150115-asbest-er-stadig-farligt

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også