Semi tung lampe i loftsudtag

 

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nu kender jeg ikke lige det lampeudtag i detaljer, men er der ikke et hul eller 2 igennem det. Der kunne så strikkes noget sammen med f-eks. murersnor eller fiskeline der syes flere gange igennem. Eller ståltråd men så skal man passe på bagpå så der ikke dannes kortslutning.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg havde også først gang i en jernring omkring plastikholderen men synes det var for risikabelt. Ståltråd er noget tyndere og er måske en bedre ide. Kan være jeg kan gøre det med noget tynd ledning så det ikke er ledende?

Der er et hul i midten, men så skal jeg stole på at elektrikeren har sat udtaget forsvarligt fast? ☺ når jeg lyser ind i det hul, kan jeg se ledninger bagved, men en krig behøver nok ikke gå.så langt op
Det bør ikke være et problem at hænge en tung lampe op - loftudtaget er gjort fast i en PL-dåse som igen er gjort fast i selve loftet (bag gipsen). Prøv du at købe en krog med gevind og se om ikke den sidder fint fast når du skruer den op.
Hvis du er du er bange for at lampen falder ned, bliver du nødt til at udskifte din udløbsroset til en LK, som der fås en krog til. Krogen kan bære en tung lampe. Der fås ikke lignende krog til Kennings udløbsroset.
Hvis du ikke vil udskifte din udløbsroset, kunne du skrue udløbsrosetten ned og fra oven stikke en strip ned gennem hullet og tilbage igen, sådan at du får ligesom et øje, men det bliver lidt klampet. Jeg tror helt bestemt at dåsen, som rosetten er monteret på, sidder fast. Dit problem er rosettens manglende muligheder.

fase
Annonce

Modtaget. Det vil jeg prøve.

LDS har gjort det igen. Takker 🍻

Når du så er færdig med at lave krog, er det en god ide at belaste den med 2-3 x lampens vægt. Det kunne forbedre din nattesøvn om ikke andet. Den plastkrog jeg har set til udtag kan også kun klare 5 kg. derfor det råd med selv at lave "noget klamp" Men det er klart at det indebærer at udtaget skal skrues løs.
Ellers må du lave noget der går under de 2 skruehoveder som udtaget er hængt op med. Det er 4mm skruer så et stykke fladstål med 2 stk 4,5 mm  huller ville kunne gøre det. 
Det er ikke sikkert du kan få låget på, med det er vel også ligemeget når du lader en baldakin dække det hele.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Den krog, jeg henviser til, er af metal, og LK tager en pæn pris for den. I "gamle dage" fandtes der en krog, som blev skruet fast med to af skruerne, der holder indlæget, det kunne holde selv den tungeste lampe. for øvrigt var det med klamp ikke møntet på dig el-mand. Låget behøves ikke når der er en baldakin til at skjule samlingen. Vi fik for øvrigt aldrig at vide, hvor meget lampen vejer.

fase

Fabrin:  Det regnede jeg heller ikke med  jeg brugte bare det samme gode ord for tydelighedens skyld

Jeg kan sagtens huske den krog, det var faktisk min inspiration da jeg skrev om fladstålet, men hørte den ikke til en anden fabrikat af udtag NES. Men det er ikke sådan lige at lave "ved køkken bordet"


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Krogen koster ikke det store, den kan købes her til 32Kr. Men må kun belastes med op til 5Kg. Så vejer din lampe mere end det, så må du få den fastgjort til loftet og ikke i lampeudtaget/PL dåsen. Du kan skruge 2 kroge op i loftet, på hver side af lampeudtaget, også sætte en wire mellem de 2 kroge. Så kan du hænge din lampe op, i den wire.
http://www.wattoo.dk/lk-krog-til-oe83-og-oe84-lampeudtag-maks-5-kg-belastning-1020007891?gclid=CM6y2rfz684CFecucgodZgMFRA
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis