HJÆP! Afretning af knust beton

Hej LDS

Jeg er igang med indkørslen og har i den forbindelse gravet 25 cm af til knust beton. nu har jeg så lige fået leveret de 75 m3 jeg skulle bruge. Det store spørgsmål er så hvordan retter man det af? jeg har læst mig til at man skal lave faldet allerede i underlaget (den knuste beton) men der er store sten deri så man kan jo ikke lige rette af som normalt med vandrør.

Nogle der kan hjælpe lidt? jeg har vedhæftet lidt billeder af projektet

 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Måske ikke lige med vandrør. Men du skal have nogle stænger slået ned i jorden hvor du har markeret højden på færdig overflade. Så kan du trække en stram murersnor. Jorden nederst skal så jævnes ud til samme dybde under snorene alle steder. Derefter kører du med vibrator. Når du så lægger den knuste beton ud kan du igen følge snoren og derefter vibrere. Det skal ikke være helt så plan som færdig sandlag under fliser.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
jeg lagde 60 m2 for 3 år siden og underlaget i det her tilfælde knust beton blev bare rettet af med en rive og derefter vibreret, underlaget skal blot følge det fald du vil have jeg spændte et par snore ud og målte sådan ca. med en tommestok, var der store lunker efter afretning så blev der spredt lidt løst grus ud på de rette steder og viberet igen så så underlaget var plant inden for en margen på 1-2 cm.man skal/kan ikke rette af med samme renhed som i det øverste sandlag
Vil nu foretrække at man først afsætter sine højder/fald (afvanding 25 ‰ på betonbelægningssten).
Trækker div. snore, udgraver herefter.
Er der div. forhindringer, må man komme forbi dem på bedste vis.
Herefter udlægges bærelaget så jævnt som muligt (stabilt grus/betonknus) 12/19cm. Alt efter hvad det skal dimensioneres til, afrettes pænt, banker det godt op med pladevibrator,
Herefter udlægges afretnings laget (sand/grus) 3cm. +-1cm. Kært barn mange navne alt efter hvor man er i DK.
En enkelt overkørsel med pladevibrator, træk af og belægningen er klar til lægning, ud fra en evt. udspændt snor/retning.
Tilskæringer laves evt. til sidst.

God arbejds lyst.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis