Vespa lx50 4t karburatorproblemer


Jeg er nød til at rense karburatoren med jævne mellemrum - efter ca. 30-40 km kørsel. Den mister trækkraften, er vanskelig at starte, og i det hele taget møg-irriterende. Det er uden tvivl benzintanken, der er forurenet af noget gammel benzin. Jeg har skyllet tanken igennem med ren benzin et par gange, og det hjælper et par dage. Jeg har også forsøgt at afmontere tanken, og har ledt på nettet efter instruktioner, men intet brugbart fundet, så her står jeg, og vil være meget glad for et par råd. Har spekuleret på om jeg - efter at have drænet tanken - kan skylle den igennem med varmt trykvand, altså uden at afmontere tanken, men er lidt betænkelig med vand i en benzintank.

Captn
Jeg er nød til at rense karburatoren med jævne... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
der kan være flere ting i det på en 4t nallert, justering af ventiler, og som du skriver karburatoren, som ikke helt er den type Nicholas viser, men en cv karburator, disse kan være lidt drilske.

Hvor gammel er din vespa ? der var nogle årgange hvor man anbefaler at skifte karburatoren ud så snart de begynder at drille, hvhilket jeg gjorde på fruens kymco agility, og det gjorde en verden til forskel

Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Hej Neubert.
Vespa'en er en 2012-13 årgang og har kørt godt 5000, og mht karburatoren er den ret kompliceret, med automatchoker m.m. Slet ikke som en gammel Bing-karburator. Jeg har nu udskiftet benzinhanen med en ny, og det ser ud til at have hjulpet, den trækker rimeligt godt igen, samtidig rensede jeg karburatoren.
Hvis problemet viser sig igen, bliver det et værksted, men tak for jeres indlæg og hjælp.
Hilsen, Claus.



Captn
det var godt at den blev fikset

Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Konklusition.
Efter at have kørt godt 100 km. efter udskiftningen af benzinhanen, kan jeg nu, med nogenlunde sikkerhed, konkludere, at det var hanen, der var defekt. Men jeg er ret sikker på at problemet oprindeligt skyldtes forurenet benzin, hvor urenheder har sat sig, og beskadiget den vakuumstyrede ventil.

Captn
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis