Slidt bølge etanit tag?

Goddav der ude. Jeg var igår en tur oppe på mit tag for at rense tagrender. I den forbindelser ser jeg nogen af mine bølge etanit plader, der ser ud somom de nærmest er krakeleret i kanterne. Det er langt fra hele mit tag der ser sådan ud, men der er mange plader som ser ud som på de billeder jeg har vedhæftet. Jeg var så i dag oppe på loftet for at se om jeg kunne finde ud af hvornår taget er fra, og under nogen af pladerne fandt jeg teksten 010700. Jeg går derfor ud fra at taget er fra 7 måned 2000.

Er der nogen der kan give et bud på hvad jeg kan gøre ved det?

Kan man få en professional til at male taget, eller skal det skiftes??

 

Mht philler

Goddav der ude. Jeg var igår en tur oppe på mit... Vis hele indlægget
35 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af Arbejdsmiljø på 23-08-2016 11:12
Næppe fejl i det nummer..
Se første link her "teknologisk institut"..
https://www.google.dk/?gws_rd=ssl#q=nummerering+af+eternit

Bemærk trådstarter skrev: 

under nogen af pladerne fandt jeg teksten 010700.

på bolius side skriver de.

Hvis du vil undersøge, om husets tagplader indeholder asbest, kan du tjekke oversiden af dem. Her vil der være trykt et nummer med 5-10 cifre. Hvis det første tal er 4 eller 5, er tagbelægningen fremstillet uden asbest.

Bemærk her de skriver OVERSIDE..

 

PÅ det link du hentyder til står der, Fra 86 herefter altid 8 cifra, så hvis det var det rigtige nummer, skulle hans plader have ligget siden 1985, dvs 15 år før de blev monteret på hans hus???

 

Nummeret kan godt ligge "under", hvis man har lavet overlap med den ene plade over nummeret på den anden plade ;-)

Der kan selvfølgelig også være importeret plader fra andre lande produceret andet sted.. Det ser man i ny og næ.

Jeg tror mest man skal forholde sig til om tallet starter med 4 eller 5 så er de asbestfri og ved andre tal så indeholder pladerne asbest hvis de er danske.

Hvad andre producenter en Dansk Eternit har nummereret med, det vides vist ikke.

Egentlig må det stå i nogle dokumenter fra da huset blev bygget og eller renoveret, hvad der er anvendt af tag. Men det er jo slet ikke sikkert at de papirer er givet med ved salg af huset, så er det ikke til at vide.

For at være på den sikre side kan man altid blot behandle tagpladerne som om der er asbest i dem. Det vil sige, ikke knække dem og ikke skære og bore med hurtiggående værktøj samt at undlade at rense uautoriseret på pladerne. Det kan blive meget dyrt, hvis man får spredt asbestfibre ud i omgivelserne.

:-) Hilsener til jer..
Det giver ingen mening - nummeret er præget ned i pladerne og kan kun fjernes mekanisk. Nummeret kan ikke "flyve" fra den ene plade til den anden.

Forklaringen kan være at der er tale om et andet andet fabrikat end dansk eternit. Måske den tidligere ejer kan fortælle noget om taget - tagets alder står i øvrigt ofte nævnt i tilstandsrapporten.

Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
Jeg har i dag været nede og snakke med tidligere ejer, og jeg fik en god stak papire med. Taget blev bestilt, og lagt op i år 2000.
tidligere ejer har flere gange reklameret overfor producenten at malingen skaller af. I år 2004 der kommer producenten ud og maler hele taget på garantien. De havde samme år fået 200 nye tagplader af producenten som nåede at stå ude foran indkørslen, som de efterfølgende tog tilbage fordi der kom en ny konsulent og besigtigede taget - dette synes jeg virker meget underligt. Jeg tænker at eftersom der kom en konsulent fra firmaet, og vil skifte halvdelen af taget på garantien, så synes jeg det virker meget underligt at de pludselig trækker i land, og " kun " vil male det...
Det løste da asbestproblemet :-)

Der var meget ballade omkring tage med bølgeeternit omkring 2000, fordi det ikke var lykkedes at lave et ordentligt produkt uden asbest, da den blev forbudt i 1984 - vi har tilgode at se om det er lykkedes nu.

Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også