Blandingsforhold til stærkt beton

Hej,

Jeg har til mit projekt købt mig 1600 kg (16 mm)  støbemix samt 200 kg cement (aalborg cement  - basis.). Jeg er i tvivl om blandingsforhold. På aalborgs cement hjemmeside siger den bladingsforhold 1:6. Flere steder har jeg dog bemærket at blandingsforhold er 1:4. Enkelte steder 1:3.

Hvilke blandingsforhold er bedst? for at få den stærkeste blanding?

Det er til mit haveprojekt hvor jeg hæver niveauet. Nogle meter hvor jeg bygger støbeformen på eksisterende støbning, særligt her er jeg interesseret i en god styrke, og resten bliver med fundablokke. Hvor jeg støber vil der fremadrettet være hegn og forhøjningen bliver samtidig støttemur, så styrken prioriteres.

Hej, Jeg har til mit projekt købt mig 1600 kg... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Er det meningen at muren skal holde jord på den ene side? Og du er bekymret for om jorden vælter muren?
Bekymret og bekymret. Går jeg en tur i nabolaget ser jeg adskillige støttemure som er lavet bedre end andre.

Men ja jord på den ene side og højden ok i forhold til så meget andet jeg har set. Kan jeg lige akkurat forlænger levetiden med lidt knowhow så ville det være dumt andet.

Fedt i gider hjælpe
Hvis det er en støttemur er det med jernarmeringen mere væsentlig end mængden af cement i blandingen væsentligt. Jeg ville købe almindelig armeringsjern, også der hvor der er fundablokke.
Er det derimod på grund af slidstyrke på køre eller gangareal så hjælper det at få mere cement i.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg tror du skal overveje hvordan din konstruktion påvirkes af krafterne. Umiddelbart tror bestemt at betonen er stærk nok nær man tænker på hvor meget fundamentet og væggen i de fleste kældre holder.

Men kraft påvirkningen kommer jo fra den eneside og skubber ud. Her vil bunden af dit fundament i jordenskulle modsvar det kraftmoment som skabes. Jo dybere du graver jo mere vil fundamentet kunne holde. Som også s.fabrin skriver. Du kan overveje at lave et par ankre ind i bakken, og lave muren så den hælder ind imod det du ønsker at holde.

Jeg tror ikke du skal regne med at dine tiltag ændrer på livstiden. Enten holder det eller også vælter det indenfor et par år.
Jeg havde en ingeniør på en støttemur engang, og han anbefalede at støbe den som et "L" hvor den lodrette linie tippede lidt bagover set i snit. Så vidt jeg husker tippede væggen 10 cm bagover pr 2 meter. Fordelen ved at støbe den som et L med fald ind ad er indlysende, for at jorden skal få væggen til at skride forover skal den dels løfte sig selv (vægten på den vandrette del af L) samt skubbe vægten af betonmuren som hælder indad. Vi bøjede nogle jern i L form så det blev armeret. Den har mig bekendt ikke rørt sig en millimeter og den er næsten 5 meter høj hvor den er højest og fuldt belastet. Det kræver dog at man graver lidt ind nederst så man kan komme til at støbe L formen

km
Det er en rigtig god måde at lave muren på, hvis den skal være høj.

fase
Umiddelbart er det højeste niveau 70 cm hvor jeg benytter fundablokke. 70 og så falder den til 40-50 cm, hvor jeg i dette område bygger en støbeform, så vurdere det er stærkt nok til at holde.

Er bekendt med opmærksomheden til en støttemur med korrekt smig, men da denne side ikke er belastet voldsomt tillader jeg mig at konkludere, at støbningen bliver stærkt og holdbart. :-)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis