HJÆLP! HPFI-relæ slår fra ved jordet vaskemaskine?

Hej

For et par dage siden gik strømmen herhjemme i husstanden. Jeg rodede og fandt ud af, at strømmen gik, når jeg tilsluttede vaskemaskinen det dertil indrettede trebenede stik i væggen, hvorfra den i øvrigt har fungeret fint de sidste 3 år.

Vaskemaskinen fungerer fint og kan sagtens køre en vask igennem, hvis jeg tilslutter den en anden stikkontakt UDEN jord. Jeg har prøvet at tilslutte den en anden stikkontakt i huset, hvor der også er jord, og her går strømmen også.

Jeg har skiftet ledningen fra maskinens indre og ud i stikket, men uden held. Strømmen går stadig præcis i det øjeblik, den tilsluttes jord.

Og nu er jeg på bar bund. Almindelig gør-det-selv-strøm kan jeg sagtens klare, men her ophører mine kompetencer. Skyldes det en fejl i installationen, som ellers intet har fejlet, eller er det et eller andet i vaskemaskinen? Kan det overhovedet have noget at gøre med vaskemaskinen, når nu den kører fint uden jordtilslutning?

Hej For et par dage siden gik strømmen... Vis hele indlægget
19 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg kan sgu ikke huske, hvad min vaskemaskine hedder. Finder jeg lige ud af senere i dag, men ellers mange, mange tak for hjælpen indtil videre
Ja lad være med det, det kan være livsfarligt..
Du kan prøve at bytte om på fase og nul, men stadig beholde jordforbindelsen, det virker sommetider.

Vi prøver igen, i morgen --
Skrevet af je_ns på 27-07-2016 21:10
Ja lad være med det, det kan være livsfarligt..
Du kan prøve at bytte om på fase og nul, men stadig beholde jordforbindelsen, det virker sommetider.

Hvis det er varmelegemet, der forårsager afledningen til jord, nytter det ikke noget at bytte om på fase og nul.

 

Et varmelegeme plejer man at kunne skaffe næsten fra dag til dag, og så må man vente med at vaske til maskinen er repareret. Der er så 2- 3 dages leveringstid.

 

Klippet er fra www.skiftselv.dk , der er to typer en med ntc modstand og en uden.

 


fase

Det har ikke noget at gøre med hvad der er bedst. Du skal have monteret den der passer i maskinen, og som styringen er beregnet til. Som det ser ud kan det være en af de 2 som Fabrin har link til.  Din beskrivelse af fejlen er ikke fuldstændig typisk for varmelegeme fejl, Men det kan det meget vel være. Det kan ikke betale sig at bestille før du har undersøgt det.

1. skal du finde ud af om det er varmelegeme det er galt med ved at afmontere bagbeklædning, og tage ledninger af varmelegeme, og prøve om maskinen så kan kobles til uden at slå HPFI relæ. (nekelte mærker har varmelegeme fra front.)

2. Hvis det er varmelegeme, kan du se på varmelegeme hvilken der er brugt i din maskine. Jeg kan se på billeder at de er lidt forskellige set udefra.

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Oookay, jeg prøver lige at kigge på det. Tak for jeres tålmodighed
Du kan jo også vælge at lade vaskemaskinen køre uden om HPFI afbryderen men med en direkte jord som ekstrabeskyttelse , det er fuldstændig lovligt , det vinder du lidt tid på...............

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Skrevet af karl smart på 28-07-2016 10:36
Du kan jo også vælge at lade vaskemaskinen køre uden om HPFI afbryderen men med en direkte jord som ekstrabeskyttelse , det er fuldstændig lovligt , det vinder du lidt tid på...............

Det kræver en betydelig bedre jordforbindelse, end den der er til HPFI relæet, og inden det er lavet, skulle vaskemaskinen gerne være repareret . Vaskemaskinen skal under alle omstændigheder repareres.


fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis