HJÆLP! HPFI-relæ slår fra ved jordet vaskemaskine?

Hej

For et par dage siden gik strømmen herhjemme i husstanden. Jeg rodede og fandt ud af, at strømmen gik, når jeg tilsluttede vaskemaskinen det dertil indrettede trebenede stik i væggen, hvorfra den i øvrigt har fungeret fint de sidste 3 år.

Vaskemaskinen fungerer fint og kan sagtens køre en vask igennem, hvis jeg tilslutter den en anden stikkontakt UDEN jord. Jeg har prøvet at tilslutte den en anden stikkontakt i huset, hvor der også er jord, og her går strømmen også.

Jeg har skiftet ledningen fra maskinens indre og ud i stikket, men uden held. Strømmen går stadig præcis i det øjeblik, den tilsluttes jord.

Og nu er jeg på bar bund. Almindelig gør-det-selv-strøm kan jeg sagtens klare, men her ophører mine kompetencer. Skyldes det en fejl i installationen, som ellers intet har fejlet, eller er det et eller andet i vaskemaskinen? Kan det overhovedet have noget at gøre med vaskemaskinen, når nu den kører fint uden jordtilslutning?

19 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på lds.
Det er højst sandsynlig ikke din installation det er galt med. Det er helt sikkert noget med vaskemaskinen.
Når man har noget tilsluttet MED jordledning skal HPFI relæ slå fra FØR du får en fejl strøm igennem dig. Hvis du tilslutter UDEN jordforbindelse og rører ved din vaskemaskine samtidig med at du rører noget der har jordforbindelse så går strømmen igennem dig.
Det med jordforbindelse er en sikkerhedsforanstaltning som man ikke bør sidde overhøring.
Hvis vi skal hjælpe dig med at fejlfinde på den, skal vi vide lidt mere om hvornår i programmet den slår HPFI relæ fra.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Den logiske slutning må jo være, at fejlen ligger i vaskemaskinen, når HPFI relæet kun kobler ud, når den er sluttet til en stikkontakt med jord. Du må i gang med at finde fejl. Du skriver, at relæet kobler ud, når du tilslutter maskinen. Betyder det, at den kobler ud, når du tænder for den eller, er det et stykke inde i programmet, f.eks. når varmelegemet kobles til. Fortæl lidt mere præcis hvad og hvornår.

fase
Hej, tak for svar.

1. gang skete det ca 20 min inde i et 2-timers program - altså hvor den skulle til at varme vandet op.

Herefter er relæet slået fra, lige så snart jeg har sat stikket i. Altså før jeg når at vælge program eller overhovedet at tænde for maskinen.

Jeg er måske heller ikke i tvivl om, at det er i maskinen, den er gal, men om det er noget, jeg selv kan fikse, aner jeg ikke :S
Du kunne begynde med at kikke på varmelegemet, når det begyndte med en fejl, da varmelegemet gik i gang. Så du må i gang med at skille maskinen ad, så du kan komme til at måle på varmelegemet. Du kan også begynde med at koble varmelegemet fra (husk at isolere begge ledninger, så de ikke rører noget andet i maskinen), sæt så spænding på maskinen og se om relæet kobler ud. Hvis relæet ikke kobler ud, har du fundet fejlen, ellers må du gå videre, og se om der skulle være andre steder, hvor der kunne være en change for afledning til jord.

fase
Det er sikkert varmelegemet det er gået , der et lille hul i varmelegemet på grund af tæring som giver en fejlstrøm , en ganske typisk fejl , som er let at udbedre , et nyt varmelegeme , er ikke særligt dyrt , det afhænger jo også af vaskemaskinens alder , om det kan betale sig .

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Vaskemaskinen er ikke andet end et par år gammel højest, så jeg må lige kigge på, hvad et sådan varmelegeme koster. Ved I, hvor man kan finde sådan et?
Hvis du vil oplyse, hvilken vaskemaskine du har, fabrikat og type, så Googler vi reservedels nummeret for dig. Men hvis du selv vil finde reservedelen, søger du bare på hvidevare reservedele, så kommer der flere hits. Da vi endnu ikke ved hvad din vaskemaskine er for en fyr, kan vi ikke oplyse prisen på et varmelegeme, men et skud vil være mellem 200 og 400 kr.

fase
Med et 2 år gammelt vaskemaskine er der måske en reklamationsret. Men ofte når man får set i papirer så er "et par år" Pludselig blevet til flere uden at man lige huskede det.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 9 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis