Køb af hus, finansiering andre newbee spørgsmål

Hejsa folkens.

Så er det min tur at kigge på hus, og vi har lidt spørgsmål.

Det vi har kig på er kommunen der har det til salg, og de vil ikke lave en tilstandsrapport, el-rapport eller energi rapport, da ejndommen sælges som delvist erhverv.

Kan de det, hvis de sælger til privat mand? er det ikke lovkrav med de tre rapporter?

 

Hvilke muligheder er der for finansieringen, ud over real kredit og almindelig opsparing?
Reakreditten er ikke til at have med at gøre, da jeg (som nogle af jer ved) har 5 hjemmeboende børn, og dermed kræver de et ALT for stort rådighedsbeløb  ifht. hvad min økonomi kan trække, men ejer afgifter, lån og forbrug kommer til at ligge ca. 1000kr lavere end den lejlighed jeg PT bor til leje i.

 

Min forsikring siger det ikke er godt nok jeg får lavet tilstandsrapporten, der SKAL være sælger, ellers kan jeg ikke få en ejerskifte forsikring.


 

Hejsa folkens. Så er det min tur at kigge på hus... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Erik - du glemte eller kautionerer for et lån. ;-)
Ja det gjorde jeg måske nok, At kautionere betyder i min verden "at give pengene væk" Det er næsten det samme.
1. hus min hustru og jeg skulle købe ( vi var henh. vis 20 og 23 år) Der sagde banken at vores forældre skulle kautionere, men jeg sagde Nej for så ville vi ikke købe hus. Pludselig var det ikke nødvendigt ? ? alligevel.
Den ene af vore sønner kører på Flexlån den anden har kørt fast forrentede. Men Flex lånerne har i de sidste 10 år tjent så meget at nr. 2 også er hoppet på den. Det synes jeg er Ok men hold jer fra afdragsfrie lån. Det er bare min mening, for det kommer til at gøre dobbelt ondt, når afdragene skal til at ´betales.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Eller osse optage et nyt 10-årige afdragsfrit lån - som mange jo havde kalkuleret med, lige ind til det gik op for dem at huspriserne faldt.

Jeg kan huske vi sad for brutto 1745,-kr/måned incl div. skatter og afgifter dengang vi købte hus i 1986 hvilket svarede til en udb. netto ugeløn.
Hej.
Du skal nok ikke regne med at bankerne vil finansiere et beløb når der tale om køb af erhverv. Vi får en del ind som gerne vil have konverteret Erhvervsdelen om til beboelse, så de kan få lov til at få det finansieret.

der skal udføres tilstandsrapport og el-rapport på beboelsesbygninger, men ikke erhvervsbygninger. Dog skal det udføres hvis en beboelsesbygning bliver købt af en erhvervsdrivende til erhvervsmæssige formål. Ikke den anden vej.
En energimærkning skal fremvises af sælger. http://www.ens.dk/forbrug-besparelser/byggeriets-energiforbrug/energimaerkning/energimaerkning-bygninger-handel

Hilsen Martin


Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
Hej Folkens.
Beklager den lange svar tid, men er som sagt til søs, og her er der elendigt internet. :-/

Martin, det er PT en erhvervs ejendom (Tidligere kommunal institution), der frasælges, og vi skal jo så have den konverteret til privat bolig.
Det er nu engang "sjovere" at have 3-500m2 at boltre sig på, end 106, når der er 5 hjemmeboende afkom.

Afdragsfrihed vil jeg heller ikke have gang i, andet end hvis det bliver realkredit + banklån, og så afvikle banklånet hurtigt først, efterfulgt af real delen efterfølgende.

Tvangsauktioner er ikke relevante, da vi allerede har et konkret hus i kikkerten, til under en halv million, så det satser vi på at få lov til at få finansieret, til trods for 5 hjemmeboende unger.

Tak for jeres indput, Min kone har et møde med banken i morgen, og min mor hjælper hende med forberedelserne i dag.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis