Lærepladser

<p>Jeg skal i voksenlære som vvs energisepcialist.</p>

<p>Jeg har pt. 2 tilbud :</p>

<p>1 - i et "lille" firma omkring 8 medarbejdere, der primært har private kunder og mindre projekter + mindre virksomheder. de laver alt fra rør til varmesystemer og de er dong gas servicepartner (serviceudkald).</p>

<p>2- i et stort firma 25+, der næsten udelukkende arbejder for én storkunde med 2 store fabrikker. og så har de nogle mindre kunder ved siden af. De laver meget i rør og sanitet, og kun en mindre del i varme osv.</p>

<p>Jeg passer umiddelbart lige godt ind begge steder, både med kolleger og mester.</p>

<p>man lærer jo det samme på skolen, uanset hvor man står i lære. Men måske man står som en fagligt bedre svend hvis man vælger den ene frem for den anden ?</p>

<p> </p>

1 ligger ca 2 kl fra mit hjem
2 ligger ca 20 km fra mit hjem
<p>Beklager hvis det er rodet og forvirrende.</p>

<p> </p>

<p> </p>

<p> </p>
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville vælge firmaet med de 8 medarbejdere ud fra den betragtning, at det ser ud til at være en mere alsidig arbejdsplads. Du har måske også en større mulighed for spjæld arbejde, som er utrolig lærerigt. Er det dig der har sat de underlige tegn og gerninger i dit spørgsmål?

fase
Nej. Jeg har været inde og redigere i det og så er det kommet.

Ja den virker umiddelbart mere alsidig. Men burde jeg ikke også kunne det samme når jeg er udlært uanset hvor jeg starter. ? Vil jo også helst det sted hen der kan give mig de bedste muligheder for at blive sp dygtig som mulig.
Jeg gætter på, at du bliver mest alsidig i firmaet med 8 ansatte. At blive dygtig er jo til dels op til dig selv. Hvis du er sådan indstillet, at du glemmer at om arbejdet, når det er fyraften, så har du i min optik, ikke gjort alt, hvad du kan for blive dygtig. Den lærer eller svend, som skal lære dig noget, kan gøre, hvad de vil, hvis du ikke selv viser interesse for arbejdet. Med interesse mener jeg, at du lukker en bog op, følger med i udviklingen i faget, ny materialer, arbejdsmetoder o.s.v. At knokle rør sammen i rå mængder kan du altid lære. Det er der måske også flere penge i indtil du er sidst i 40erne, så kan du forvente at være mere eller mindre nedslidt, vælg selv :-)

fase
Jeg vil ikke have den uddannelse. Jeg vil selv tage den. Jeg vil gøre alt jeg kan for at blive så dygtig som muligt. Så ingen problem der.

Mit gæt mht alsidighed er også det lille firma. Men jeg ved at det store også har mange reparationer og vedligehold osv da de som sagt står for alt vvs på 2 store fabrikker.

Men jeg tænker at alsidighed er vigtigt når man skal tage en uddannelse, så har man noget rutine i mange forskellige ting tænker jeg. Ifht måske kun at have haft de fleste ting på skolebænken og ikke ret meget ude i firmaet.

Alsidighed er et vigtigt grundlag for at kunne foretage et valg. Når du har fået en alsidig uddannelse, er du bedre i stand til at vælge speciale, for i dag kan ingen være ekspert i alt. Så derfor vil du være bedre i stand til at vælge speciale, når din uddannelse er så bred som mulig.

At det store firma har reparationen af alle VVS opgave på fabrikken/fabrikerne betyder ikke nødvendigvis at uddannelsen er den mest alsidige. Har du mest lyst til det firma, så er det jo det du vælger. Der er også længere på arbejde .
At nogle firmaer deles om en lærling, skyldes i mange tilfælde, at firmaet ikke kan/vil beskæftige en lærling i hele uddanneles perioden.


fase
Mange tak for alle input. Det var da nogle svar jeg kan bruge Når jeg skal vælge. 😄
Hvis vi lige skal afrunde alsidigheden, så er det ikke sikkert du kommer til at sætte lige så mange badeværelser op hos Fru Jensen eller rådgive en eller anden om noget varmebesparelse, hvis du vælger det store firma.
Og det kan være at du "slipper for! at kravle i grøfter for at trække stikledningsrør ind til vand o.s.v.
Jeg ville vælge det mindre firma. Men det er jo i højere grad et spørgsmål om menneskelig kemi der. I det større firma behøver man ikke at være ven med alle.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis