Emhætte med ekstern motor

Hej,

Skal for første gang montere en emhætte med ekstern motor i et ny etableret køkken, så der er ikke nogen eksisterende installation. Mine spørgsmål er:

1) Enhættens luftudtag er ø150mm. Jeg tænker at bruge spirorør for at give lavere luftmodstand og derved turbolens m.v. Men alle spirorør jeg kan finde er ø160mm. Så skal der vel en overgang på. Eller er det fint nok at bruge plastrør? For dem kan jeg finde i ø150mm.

2) Lyddæmper, tænker jeg at montere direkte på enhætten. Eller er det ligegyldigt hvor, bare det er før motor?

3)  Er der nogen specs på lyddæmper man skal gå efter?

4) Hvor meget vil I isolere rørerne? De skal ligge på et uisoleret loftrum.

 

PFT!

12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
slet ingen? :-)

Jeg ville bruge spirorør, de passer så til lyddæmper m.m. Ved emhætten kan det tætnes med gaffatape, dampspærre tape eller andet godt materiale. Det skal isoleres med min. 100 mm det gælder både rør og motor. Jeg ved ikke med lyddæmper, det har jeg ikke set anvendt i denne forbindelse.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Problemet er bare at lyddæmper og emhætte har ø150mm og det kan jeg ikke finde spirorør i - kun plast.... :-(
Mon ikke dimension er så stor at du ikke kan mærke forskel selv om du bruger flexslange. Hvis det er under 2 m. aftræk så er det ok.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Du skal i hvert fald isolere dem godt - ellers vil der komme kondens og isklumper om vinteren - det er jo meget fugtig luft som du blæser ud gennem røret.

Uden at være ekspert eller fagmand på ventilation, så ville jeg også mene at isoleringen om aftrækket gerne må være rockwool / glasuld, så det ikke lige brænder igennem hvis der går ild i en gryde, og der kommer stor varme op igennem aftrækket.
Det er bare en privat lommefilosofi. For ikke at blæse flammer ind i loftsrummet hvis der sker noget, som KUNNE smelte røret.

Det er også en fordel at undgå skarpe knæk på røret/aftræk.

To ulykker kommer sjældent alene.
Jeg regner med en 100mm isolering om rør. Er det mon nok? Dr bliver plastrør da jeg kan finde dem i ø150 som passer til både motor og emhætte, så jeg ikke 3 gange skal forstørre/formindske diameter.

All right.... Nu er loftemhætten monteret og rørføring og motor skal forbindes i luftrummet. Jeg har tænkt at sætte en stump rør lige over emhætten, så jeg kommer op over loftisoleringen. så en 90graders bøjning. Ca 1,5 meter rør. Motor. Og så endnu en 90graders bøjning og så op til taghætten jeg skal have monteret. Se billede. Lyder det nogenlunde rigtigt? Ved godt at 90graders bøjning ikke er godt, men kan ikke se det løst på anden måde....

Motoren tænker jeg at bygge et lille plateau til mellem to spær og så lægge noget gummi under så den ikke skaber resonans.
Uden at være ventilations-ekspert, så ser det fornuftigt ud:
Du lægger rør en nogenlunde kort vej og rørbøjningerne ser ud til at være tegnet så det har en vis runding i bøjningen.
100 mm isolering må være meget fint.
Hvis du kunne finde 2 stk. 45 graders bøj, så kunne rørføringen blive lidt kortere, men det er måske ikke til at finde.
Sikkert at lade motoren ligge på noget gummi. Måske skal du også prøve at lægge en skumklods om skruerne// gummiprop under skruehovedet, så metallet ikke rører - og fører lyd ind i træværket.
MVH A

To ulykker kommer sjældent alene.
Jeg har før hængt motor op under spærene i 2 - 3 gummislanger. Simpelt hen et søm igennem slange i lægten, ned under motor og et nyt søm.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ja det var nok allersmartest.

To ulykker kommer sjældent alene.
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis