Udskiftning af afbryder med glimlampe

Hej
Jeg er ved at ordne kælderbadeværelse, og skal udskifte en afbryder med glimlampe. Afbryderen er en blandt flere, der tænder et centralt affugtningsanlæg.
Der går fire ledninger til afbryderen. Jeg har vedhæftet to billeder af afbryderen.
Jeg har to spørgsmål - hvilken afbryder skal jeg købe i stedet - og hvordan skal den samles?

På forhånd tak for hjælpen.

Bernh

Bernh
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvad er grunden til at afbryderen skal udskiftes? Skal den have en grå tangent i stedet for den grønne? Tangenten kan købes løs. Er afbryderen med en fjeder, så den virker som en trykknap? Den evt. nye afbryder skal bare forbindes som den gamle, altså ledningerne til glimlampen forbindes som før, og de to andre til afbryderen. Hvis jeg ikke har forstået dit spørgsmål rigtigt, så skriv igen.

Afbryden fås i både Fuga og Opus serien som af bryder med lampe 230V, hvis det skal være som et ringetryk, skal der yderligere købes en fjeder. Du kan se det hos www.greenline.dk  under afbrydrmateriel.


fase
Hej Fabrin
Tak for svaret - afbryder med lampe er indkøbt (542D6201). Denne har to sløjfeklemmer, så nu er jeg på den. Kan du eller en anden guide mig, så jeg får sat de 4 ledninger rigtigt.

På forhånd tak

Bernh

Bernh
Det skulle vel ikke dreje sig om 502D621? I så fad er de orange kryds i en cirkel tilslutningerne til glimlampen og de to andre til afbryderen, terminalerne med pil ind og ud. Der er plads til to ledninger i hver terminal.

fase
Fabrin - Så er det fikset - super tak for hjælpen!

Bernh.

Bernh

Bernh

S. Fabrin skrev den 04-05-2016 14:21:58

Det skulle vel ikke dreje sig om 502D621? I så fad er de orange kryds i en cirkel tilslutningerne til glimlampen og de to andre til afbryderen, terminalerne med pil ind og ud. Der er plads til to ledninger i hver terminal.

 Fabrin jeg har fået rodet rundt i det og er blevet forvirret.

Skal begge ledninger i samme indgang (pil ind)

Jeg ved at rød og gul/grøn er jord som jeg holder udenfor, men hvad med resten?


Annonce

Du starter så med at forbinde gulgrøn og rød med en samlemuffe, så er de væk. Så kommer vi til kablet med fase og nul. Hvis det er kablet med den lyseblå leder i, forbinder du den lyseblå til den terminal, som er nederst på afbryderen (længst væk fra terminalerne med pil ind og ud). Til samme terminal forbinder du den sorte fra det andet kabel, så er nullerne forbundet. De to sidste forbinder du til de to sidste klemmer, en i hver. Så skulle du kunne tænde og slukke din affugter. Så kommer vi til glimlampen. Den ene pol er forbundet med de to nuller. Den anden skal så forbindes med den ledning, der er tændledning. Om det er grå eller brun, ved jeg ikke, fordi du ikke har fortalt, hvilket kabel der kommer med strømmen. Men skal glimlampen lyse, når affugteren kører, forbinder du med et kort stykke ledning den fri terminal fra glimlampen til den ledning, der tænder affugteren, grå eller brun.


fase

Kære Fabrin


Det tog næsten et halvt år før jeg fik mulighed for at se på udfordringen igen.


Men din vejledning hjalp og alt virker upåklageligt.  Tusind tak for hjælpen.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis