spørgsmål til tilkobling af 21kW Respekta Heater

Hej, jeg har lige trukket en 6mm2 kabel fra min vens tavle, der skal sidde en 32A sikring foran en Respekta Heater. Se evt. link

Mit spørgsmål er om man ikke kan sætte en slags sikkerhedsafbryder eller noget, som så derfra går en blød ledning over i Respekta Heater?

Og når vi snakker om tilledninger er der vel andre krav ang. hvor meget de kan trække, hvad kan jeg evt. bruge der?

https://www.bauhaus.info/warmwasser...p/20204208

16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du kan afslutte den faste installation i en 32A CEE stikkontakt og fortsætte fra stikkontakten med et 32A CEE stik og 6mm2 kabel, som dog skal være egnet til formålet, det vil sige ikke installationskabel.
Du kan også afslutte den faste installation med en afbryder og fortsætte medkabel egnet til brug som tilledning.
Hvis du bruger en sikkerhedsafbryder, kan du ikke bruge den som afbryder af forsyningen, fordi den ikke er beregnet til af afbryde belastning.


fase

Det billigste og mest simple er at montere en 32 A stikk. og så sætte tilsvarende stikprop på en 4 mm2 gummikabel. Men det er i det hele taget ikke godt hvis din ven bor i alm. parcelhus med 25/35 A sikringer ude i kabelskabet. Der skal være selektivitet imellem den 32 A sikring du monterer og så den 25 eller 35 A sikring der sidder derude. Hvis ikke der er det skal sikringer hæves derude. Der medfører et større tilslutningsbidrag og måske en større stikledning.
Men hvis det er i en fabrik eller lign.er den del måske i orden. Det med el gennem strømnings vandvarmere


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg tror at i dag er stikledningssikringerne på 50A (10mm2 stikledning), men det bør da undersøges, om der er selektivitet.

fase

Ja stiklednings kabel er oftest 10 mm2 og det svarer jo til 50A. Men stiklednings sikring er ved mange forsyningsselskaber min. 35A og skal der større i, betales ekstra tilslutningsafgift.

Jeg fik ikke fuldført den sidste sætning > det med el gennemstrømnings vandvarmer er ikke særlig meget brugt i Danmark på grund af den store strøm der er nødvendigt hvis det skal kunne give en mængde vand.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Gennemstrømsvandvarmere er sjældent brugt i DK , da vores vand er meget hårdt og det medfører at de meget hurtigt kalker til.
En ny elmåler og størrer stikledningsikringer er nok nødvindigt................

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Annonce
Større stiklednings sikring kræver ekstra tilslutningsbidrag! Det er ca 1000kr pr ampere du vil hæve sikringen. Så tror det er billigere s køber en af de vandvarmere de har der køre på gas
Der sidder en 35A sikring i kabelskabet, så det er vel fint nok, så hvis jeg bare sætter en 32A CEE stikdåser op op vægen, og så derfra sætter en 32A hunstik på en 4mm2 tilledning (blød) og køre i Apparaten er det så ikke en fin løsning, den burde da godt kunne trække det den 35 A sikring i kabelskabet
Jo det burde den hvis du ikke bruger noget strøm til noget andet
Jamen, har jo 35A på 3 faser, så der er jo nok til 16A gruppe til køkken og lys installation?
Så kun hurtigt på databladet men det jeg så var 400v 3faser og et forbrug på 30-32a så har du hvis du er heldig 5a på hver fase til resten.
Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis