Bygge "opbevaringsloft" i højloftet nybyggeri

Goddag,

Jeg er ganske ny her, men vælger at starte denne tråd, da jeg ikke har kunne finde nogen klare svar på mit problem nogen steder... Og jeg håber på de herværende eksperters hjælp.

Scenariet er:

- Jeg har købt en nybygget lejlighed som står færdig senere på året.
- Der mangler opbevaringsplads i lejligheden.
- Lejligheden er beliggende øverst i bygningen, og har skråloft, således at der i et af værelserne (ca 10 m2) er godt fire (4) meter til loftet i snit.
- Indervægge og loft er af beton og ydervægge alm. murstensopbygget.

Min ide er at bygge et opbevaringsloft i dette værelse. Frihøjden på loftet ville være ca. 140 cm. Jeg mener ikke at  det teknisk er ret svært at bygge et loft med spærtræs bjælker, gulv i høvlede forskallingsbrædder, og et loft (nedenunder) i dobbelt gibsplader, monteret på skelet af høvlede forskallingsbrædder. Og en alm. loftlem med stige.

Men MÅ jeg bygge et sådant loft??

Jeg tænker især på:

1.) Er det lovligt, og ville det skulle anmeldes og dermed øge BBR arealet?

2.) Ventilering/udluftning? Skal der arrangeres noget specielt? (der er ingen vinduer hvor opbevaringsloftet ville være)

3.) Er der nødvendigt at isolere imellem værelset og dette opbevaringsloft? Evt med fugtmembran/fugtspærrer? 

På forhånd mange tak for evt. hjælp som I kan give!

 

 


Mvh, Casper
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på LDS
Jeg forstår det sådan at du vil bygge noget der ligner en hems. Det kan udmærket lade sig gøre på den måde du skitserer. Jeg ville nok undlade gips plader under denne etage adskillelse. Sådan at dine bjælker er synlige, så syner det af lidt mere lofthøjde.
For at starte bagfra: det er ikke nødvendigt med hverken isolering eller fugtspærre. Det vil jo typisk ikke være større temperatur større temperatur forskel.
Det er ikke nødvendigt at lave speciel udluftning.
Om det er lovligt eller om det skal anmeldes tror jeg ikke, men det er der måske andre der kan svare på.
Men noget helt andet, Du skal måske tænke på dine el installationer, hvis lampestedet kommer til at befinde sig deroppe ! Om du lige behøver en loftslem, eller blot en stige op i huller er jo en smagssag

Men når lejligheden først står færdig senere, er det måske en fordel at spørge tømrer på byggeriet om det kan forberedes / laves af dem nu, for almindelige menneske penge.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej Erik,

Mange tak.

Jeg tror ikke at "hems" er den rigtige betegnelse. Jeg ønsker at lave et helt aflukket opbevaringsloft, kun med adgang igennem en loftslem (med indbygget stige).

En hems er, som jeg kan læse mig frem til:

--- start ---
En hems kan defineres som en indskudt etage eller afsats, der placeres i højloftede rum eller i rum, hvor loftet går til kip.

Hemsen skal have åben forbindelse med det rum, den er bygget i, og må maksimalt have et gulvareal på 4,5 m2 – er arealet større, eller er hemsen lukket af mod rummet med vægge, betragtes den indskudte etage som et selvstændigt beboelsesrum.
--- stop ---

Og jeg ønsker jo ikke at ha' nogen "åben forbindelse" med rummet. Og da værelset er ca. 10 m2 så kommer der også til at være noget mere end de nævnte 4,5 m2 i gulvareal på opbevaringsloftet.

Jeg har også tænkt op at få bygherren indover det, men jeg vil hellere selv.. for jeg nyder at lave sådan noget

Mvh, Casper
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis