gasfyr ZEM M50: tryk stiger ...vand drypper

hi LDS,

Efter vi slukker for vinterfunktion i vor gasfyr (se vedlagt "gasfyr display.jpg" ) , begynder vandet at  dryppe i sikkerhedsventil (se "dryp fra sikkerhedsventil.jpg"  ) og trykket stiger til 3-4 bar. Den drypper ca 20cl hverdag (ca et vand glas)

Vi har tømt vand i radiator (åbnet ventil i radiator) flere gange, mindst 2-3liter indtil nu, trykket falder til 1-2bar (som er i det grøn/OK område) . Men efter 5-10timer stiger trykket igen til 3-4bar.

hvad skal vi gøre for at trykket ligger ml 1-2 bar? og hvor kommer vandet i radiator fra (vi har jo tømt den flere gange og vinterfunktion er slukket). Jeg ved at trykket stiger når vand opvarmes, men hvorfor drypper vand i sikkerhedsventil efter at vinterfunktion er slukket?


mvh Van12

 

 

hi LDS, Efter vi slukker for vinterfunktion i... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Du har sikkert selv fundet fejlen. Der er med stor sandsynlighed en lækage i din varmtvandsbeholder. Jeg mener ikke der er noget, der kan skiftes ud, så det er nok en ny varmtvandsbeholder.

fase

mange tak til jer alle sammen, især elmand & fabrin, nu forstaar jeg meget bedre. messingrøret til radiatorvand der befindes ind I varmtvandsbeholder er sikkert tæret/koldlodning (se vedlagt, der er 4 rør der kommer ind I varmtvandsbeholder nedenfra, nr 1 og 2 til venstre er messingrøret til radiatorvand).

naar vinterfunktion er slukket (ventilen spærrer for vand flow mellem gasfyren og røret ud til radiatorerne) er trykket højt ind I den super kort messingrøret I beholdet  (messingrøret er jo tæret/koldlodning saa varmvand I beholdet kan trænge ind, see foto)  dermed kommer/drypper der flere vand (en halv sodavand flaske hver dag) fra sikkerhedsventilen end når vinterfunktion er I bruge. hvis noget har et godt tilbud maa de kontakte mig.

mvh van12

 

 

kan se der er et 3-5 år gammelt fyr til salg på DBA til 2-2500 kr.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

tak Erik, forløbigt må vi nøje med en "pringles" indtil vi får den rette tilbud  :-). vi får oveni 1/2 sodavand flaske vand  til planter hverdag :-)

mvh van12

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis