Hvor hurtigt smelter en 10 liter isblok?

Hej med jer

Jeg skal til noget festival, og vil gerne have kolde drikkevare. Jeg har overvejet en løsning med et bilbatteri og en køleboks, men umiddelbart kan den kun holdes kørende ca. 10 timer på en opladning, så det bliver jo temmelig besværligt - så jeg tænkte på at lave en 10 liter isblok og tage med, og så have den stående i en flamingo kasse, og bruge det som køleboks.

Hvor hurtigt tror I den vil smelte, hvis jeg sørger for at hælde vandet fra løbende? - Jeg er klar over at udetemperatur osv. har betydning, men jeg vil selv være tilfreds hvis den blot kan holde boksen kold i 2 døgn af gangen .. lad mig høre hvad I tænker ..

Hej med jer Jeg skal til noget festival, og vil... Vis hele indlægget
25 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ja så kan jeg godt se vi taler lidt forbi hinanden. Jeg troede at isblokkens formål var at lave kolde øl, og ikke bare at være der. Men giv det et forsøg eller 2.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Skrevet af <a href='http://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/44281' class='af-profile-link'>ev elmand</a> på 28-04-2016 22:13
Ja så kan jeg godt se vi taler lidt forbi hinanden. Jeg troede at isblokkens formål var at lave kolde øl, og ikke bare at være der. Men giv det et forsøg eller 2.


Jeg vælger at tro på at du egentlig godt forstår hvad jeg mener .. tak til alle for input, der er nu lagt en spand vand i fryseren

Her til slut en anden lille isblok historie. Vi skulle til fødselsdag ved en af vore venner, Der var lavet festsang så manglede der kun en lidt sjov sangskjuler. Jeg puttede vand i en aflang bageform, og i en stor ballon, og begge dele i fryser. Efter 1 dag blev det taget op, boret hul ind til midten så det flydende kunne løbe ud. Det skulle blive til en buste af manden. Den lange var skulderpartiet og den runde hovedet. Der blev lavet et stort hul op igennem "halsen" og så kunne sangene komme op i "hovedet". Delene blev limet sammen og modeleret med en lind blanding af is og vand. Ned i fryseren og op dagen efter for lidt mere modelering. Et stykke stof på til hår og overskæg.
Målet var at hustruen skulle op og fik spørgsmålet om ikke hun en gang imellem havde lyst til at smadre ham en ordentlig en på kassen. Det svarede hun bekræftende på, og jeg udleverede en økse så var det jo bare at gå i gang på skulpturen. Det var noget grænse overskridende for hende, "den så så vellignende ud"
Men efter nogen overtalelse gav hun "ham" en skrald i hovedet med øksen, så kunne sangen begynde. Det var en succes.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg har lige læst lidt om ismejerier i gl. dage. De rigtig moderne (vel det bedrestillet borgerskab) husmødre fik dengang et par gange om ugen leveret en isblok fra ismejeriet til at komme i "køleskabet". Der står desværre ikke rigtig noget om hvor stor isblokkene var - men jeg har en fornemmelse af at ret meget over 20 kg/liter har de nok ikke været.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis