fabrikation af pølser.

Hej til Jer.

Jeg har planer om at forsøge mig udi pølsemageriet. I den anledning kunne jeg tænke mig om der var nogen som ville dele nogen erfaringer angående: især hvor lidt fedt kan man nøjes med og alligevel få en fornuftig bindefars. Også gerne nogen opskrifter med mængde angivelser. sådan her til en start.

På forhånd tak.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.
Hej til Jer. Jeg har planer om at forsøge mig... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af ev elmand på 04-02-2016 22:02
Vi har et venne par der kommer fra Bosnien. De havde slagter forrretning under krigen der. Her i Danmark har han flere gange lavet pølser som blev lufttørret. Første gang han lavede det stod han i lejligheden med mange kg kød, og en opskrift fra Bosnien. Begge børn hjalp med "et bjerg" af hvidløg som de sad på gulvet og pillede. Da det hele var færdig var pølserne næsten uspiselige, de havde overset at de hvidløg de brugte i Bosnien, kun var halvt så stærke som dem man har i Danmark.

 

noget af en oplevelse de har fået sig der, men helt sikkert det ikke sker igen for dem

 


Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Skrevet af kovas på 04-02-2016 16:34

Hej til Jer.

Jeg har planer om at forsøge mig udi pølsemageriet. I den anledning kunne jeg tænke mig om der var nogen som ville dele nogen erfaringer angående: især hvor lidt fedt kan man nøjes med og alligevel få en fornuftig bindefars. Også gerne nogen opskrifter med mængde angivelser. sådan her til en start.

På forhånd tak.

Pølser er så meget - Til fælles har de at det er fars i tarm - og så alligevel: Hvad er det du vil ud i? rå, kogt, røget, tørret, speget....Prøv dig frem og start i den fede ende. Det giver selvfølgelig nogle smagsmæssige udfordringer hvis man holder sig fra svinfedt.

Jeg vil altid anbefale at køle køddet langt ned, gerne lidt frossen: -3...5 grader. Hvis du vil tilsætte væske så gør det som knust is.

Jeg er ude i rå pølser som kommer på grill/pande senest dagen efter. Jeg tilsætter fx. små hvedebrødsstykker, blødt op i kærnemælk og så frossen ned. 

Mine 2 lammepølser var ikke nogen succes - de ene var for magre (ingen binder) og de andre smagte kun af lanolin. 

Det med at ryge er lidt svært på 3.sal. Jeg har ingen erfaringer med at spege selv.

 

 

 

@ Christian V.  det er sådan en ovn som den her jeg vil kopiere sådan omtrent. http://www.s-s-d.dk/news.php?readmore=1648 Det bliver meget snart, så høre gerne om dine erfaringer.

@ Mjølner.  Det er ikke fordi jeg er imod svinefedt eller for den sags skyld fedt i det hele taget. Men det jeg mener er at oprindelig var pølser en måde at man kunne få brugt hele grisen. I industrielle pølser er der økonimisk interesse i at billiggøre pølsen. Og fedt er en billig råvare. Jeg vil ikke lave pølser for at spare penge, men for at få en kvallitet som jeg kan gå ind for. Derfor er jeg interesseret i at finde hvor grænsen ligger i forhold til smag konsistens mm.

Jeg har været med til at lave nogen som blev varmrøget ved ca 75gr straks efter produktion, Det er sådan nogle jeg har i tankerne i første omgang.

Da jeg for 20 år siden holdt med at ryge så røg vægten op og jeg regnende mig frem til at hvis jeg droppede smørret på madpakken så kunne jeg spare 5kg fedt om året. Så det gjorde jeg. Til gengæld så spiser jeg med velbehag sværen på flæskestegen med fedt og det hele. det er bare for lækkert.

Tak til alle for deltagelsen.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.
Jeg er så uendelig meget træt af magre, sunde økologipølser, som hustru gang på gang køber. Det er da forfærdeligt at få en tør grillpølse som er tør, sej og hård, samtidig med at den koster en formue. Det er snart ikke til at opdrive en god, røget grillpølse, hvor fedtet siver ud, når man skærer den over.
Du taler om i gamle dage. Der var pølser jo lige netop vældig fede, idet grisserne var dobbelt så fede som de fedeste i dag.

Med venlig hilsen
ktm

 

kovas
Jeg skal prøve at se om jeg har et print af den pølse opskrift jeg plejer at bruge.
Jeg havde linket til den, men desværre fik jeg ikke backup inden min pc gik ned.

Mvh
Martin

Cand alt. med speciale i det jeg finder spændende.
Annonce
Prøv og søg lidt her. http://www.grillguru.dk/
Opskrifter er der mange af http://www.meatsandsausages.com/sausage-recipes
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis