Varmegenindvinding

Hejsa LDSer

Efter at jeg har fået sat solceller op og efterisoleret huset ! og pt er ved at få planlagt projekt jordvarme/varmepumpe vil jeg gerne begynde at fokusere lidt på varmegenindvinding !

Jeg har brugt en del tid på at fundere over hvordan det kunne lade sig gøre på den mest fornuftige måde !

Problemet er at 1 sal er "udnyttet" dvs der er lavet rum deroppe men jeg syntes ikke de er helt egnet til beboelse, men de er meget fine at have til opbevaring osv. Men det gør også at hvis jeg vil installere et traditionelt varmegenindvindings anlæg vil det give nogle problemer. Jeg faldt så over den her, ret smarte, løsning, men kan ikke blive enig med mig selv om det bare er noget pop !

http://www.billigvvs.dk/Varmesystem...93446.html

Evt en model der kan klare dobbelt så stor et rum, fra tyskland.

http://www.elektrohandel-roll.de/pr...eckge.html

Jeg er ret int. i løsningen, men vil da lige ligge en føler ud på om der er nogle gode/dårlige oplevelser med disse produkter !


Sousvidemaster.dk - Hverdagsmad exelente

Hejsa LDSer Efter at jeg har fået sat... Vis hele indlægget
74 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af lcltech på 04-03-2016 14:01
Jeg valgte at købe Duka One Pro50'er og er også rigtig godt tilfreds. Har endda lige bestilt nr. 2. Der er tilsyneladende en lille smule forskel på ude-delen. Jeg syntes din er pænere. Har i øvrigt oplevet den klapre lidt i kraftig vind, men det kan løses.

Hvordan fik du lavet hullet?

Der sad en udluftnngs ventil der i forvejen, så hullet var næsten lavet i forvejen ! Så der var et firkantet hul i forvejen, det skulle "bare" laves 5 cm bredere ! Men med murværk fra 1926 kan det hurtigt blive en opgave i sig selv, og det endte også med at der var et par mursten der gik løs, specielt den der sad lige over hullet faldt ned. Så det blev muret op igen, den øvre mursten med sat op igen og understøttet med en pind natten over så mørtlen kunne hærde af ! Jeg syntes faktisk at udedelen passer godt til huset og skænder ikke på nogen måde !

Hvordan ser din udedel ud ?

 

 


Sousvidemaster.dk - Hverdagsmad exelente

Når du har lavet en boreskabelon, er det vel også rimeligt nemt, og hullet bliver jo også ok rundt.

Vi prøver igen, i morgen --
Det gik også bedst indefra hvor det er bløde savsmuldssten. Ude fra blev det knap så rundt og boret kæntrede en del så hullet blev konisk. Det kan godt lade sig gøre, men jeg vil bare godt ha det bedre.
Hej. Hvordan går det med anlægget?
Jeg kigger lidt i samme retning, og havde tænkt på at installere 2 stk i min kælder i hver sin ende.
Kan man få dem til at "arbejde" sammen? Altså så den ene puster mens den anden suger og omvendt?

Nu ved jeg ikke om du spørger DangMan eller mig :-), men jeg er glad for mine. Der er en helt klar forskel på luften i den rum hvor den sidder og resten af huset.
Om de er så effektive som der påstås, ved jeg ikke rigtigt. Jeg kører med Danfoss Link termostater og natsænkning(21,5C->18C). I de rum(ungernes) hvor genvinding sidder, falder temperaturen markant hurtigere end i vores soveværelse. Om det er fordi der bliver suget varme ud eller om det er fordi Danfoss system bare ikke regulerer så godt, ved jeg ikke. Danfoss Link er dog lidt noget bæ.

Man kan godt sætte dem op så de hhv. suger og puster. Jeg har ikke koblet dem sammen endnu selv om det er planen. Problemet er at der skal trækkes et kabel i mellem enhederne. Det er et lavspænding signal og må/bør ikke trækkes sammen rør som 230V. Derfor er jeg i gang med at lave noget trådløst(arduino/nrf24l01) i mellem enhederne. Det giver også mulighed for at lave noget timer funktion som jeg syntes mangler i Duka-enhenden.

Jeg spørger jer begge :-) og tak for svar!

Jeg går nok efter en version med ø100 rør. Der er allerede boret huller i fundamentet til dette.
Jeg lurer på sådan nogle til to værelser i kælderen, som bruges til soverum.

Hvordan er lydniveauet – vil jeg lægge mærke til den?
Det kort svar er ja, man kan godt høre den specielt når der er helt stille om natten. Begge ungerne har en monteret på deres værelse og de kan godt sove med den tændt. Konen mener dog ikke hun vil kunne falde i søvn med den kørende.
Der er yderligere 44 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også